Ga naar hoofdinhoud

Dodelijk ongeluk bij de Hamburger Derby Week

Een tragisch ongeluk heeft zich zaterdag voorgedaan op de renbaan Hamburg-Horn. Bij een steeple chase zijn twee paarden tegen elkaar gebotst en konden niet meer gered worden. Een jockey werd gewond in een ziekenhuis opgenomen.

De ruin Cool Kid had in de 3400 meter lange koers zijn ruiter afgegooid, net als twee andere paarden. Ongelukkigerwijze draaiden de drie paarden zich om op de baan en kwamen het veld tegemoet. Zo botste Cool Kid tegen de merrie Glad Royal aan. De beide paarden konden niet meer geholpen worden en de jockey Bohumil Nedorostek werd met een reddingshelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Zijn verwondingen bleken achteraf wel mee te vallen.

Rennleitungs-Chef Peter Tasch verklaarde dat er tussen het omdraaien van de volbloeds en de botsing geen tijd zat om in te grijpen. Het evenement werd niet afgelast, morgen staat de belangrijkste koers op de agenda, de Duitse Galopderby.

Bron St.Georg

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook