Ga naar hoofdinhoud

Dream Boy-dochter Jartoga JT valt opnieuw op

Hans Peter Minderhoud met Dream Boy. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Afgelopen zaterdag was Jartoga J T al de meest complete dressuurmerrie op SK Oirschot en vandaag kreeg de de Dream Boy-dochter maar liefst 87,5 punten voor de IBOP. Juryleden Ine van Deurzen en Toine Hoefs gaven de merrie negens voor zowel de draf, souplesse, houding/balans als aanleg als dressuurpaard. 

In totaal werden er vandaag 22 merrie voorgesteld in Panningen en vijftien daarvan slaagden voor de IBOP. Jartoga was een van deze vijftien en de merrie  (uit Bartoga stb v.Scandic, f/g J.W.B. Thijssen uit Vianen) maakte de verwachting van zaterdag zeker waar volgens Van Deurzen: “Een merrie met heel veel souplesse en heel veel houding. Ze stapt heel actief met een goede ruimte en een heel goede zuiverheid. De draf vonden wij de beste gang, waarin ze een heel mooi voorbeengebruik heeft en altijd goed aangevuld wordt vanuit het achterbeen. De galop heeft veel sprong en is heel fraai naar boven. Tijdens de hele verrichting valt de souplesse, houding en zeer goede balans op.”

85 punten

Met 85 punten wist ook Hupadoeska PB (uit U-Padoeska ster v.Jazz, fokker A.S.M. en P.G. Bijvelds uit Erp), een dochter van Dancer Forever (v.Vivaldi) ruimschoots te slagen. De merrie van S.C. Textor en J.G.J. Frencken uit Broekhuizenvorst) die vorig jaar de halve finale van de Pavo Cup haalde, werd naderhand met 75 punten voor exterieur opgenomen in het stamboek. “Een paard dat veel weg heeft van haar vader, met veel bewegingstechniek, een heel fraai voorbeengebruik en veel buiging achter. Een compleet paard met fijne lichtvoetige basisgangen.” De hengst, met sportnaam Dancer werd onder Kirsten Brouwer als zesjarige kampioen op het WK Jonge Dressuurpaarden.

Opvallende houding

Florencio-dochter Illusion TCS (uit Ultima ster PROK v.Jazz, f/g T. en L. Collins uit Riethoven, mede-ger. E. Schep uit Tull en ’t Waal) is volgens Van Deurzen een goed ontwikkelde merrie met een opvallende houding. “Ze liep heel fraai met de schoft omhoog en heeft een lichtvoetige manier van bewegen met veel souplesse, houding en balans.” De merrie slaagde met 81 punten voor de IBOP en kon naderhand met 75 punten voor exterieur ster worden verklaard.

Springpaarden

 

Van de zeven springpaarden, beoordeeld door Van Deurzen en Arnold Kootstra, slaagden er vier, zonder een echte uitschieter. Met zes dressuurpaarden die 80 punten of hoger haalden, kijkt Van Deurzen met een goed gevoel terug op de dag. “Ik denk dat we heel tevreden kunnen zijn. Naast deze zes paarden hebben we nog een heel aantal paarden met tegen de 80 punten aan gezien. Een leuke dag met verschillende goed bewegende paarden en goede uitschieters!”

Bron: KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook