Ga naar hoofdinhoud

Eebert KNHS-kampioen dekhengsten

Eebert (v. Atleet)

In Drogeham werd de KWPN-tuigpaardhengst Eebert zojuist KNHS-kampioen dekhengsten. De tuigpaardhengst versloeg titelverdediger en stalgenoot Cizandro.

De door Piet Lelieveld gefokte Atleet-zoon van gebr. Van Manen en V.C.J. van Beest werd voorgesteld door Lambertus Huckriede. Robbie van Dijk showde Cizandro (v.Waldemar) van gebr. Den Otter/gebr. Van Manen, die dit jaar met een tweede plaats genoegen moest nemen.
Daarna volgden Delviro HBC (v.Vulcano) van de HBC-stal met Harry van Middelaar, Stuurboord Landzicht (v.Jonker) van Black Horse B.V. en M. de Groot met Mark de Groot, Atleet (v.Patijn) van de comb. gebr. Van Manen/ Wim Cazemier die ook de rijder was, Urgent (v.Waterman) van Freek Saris die ook de rijder was en Ditisem (v.Roy M) van de fam. Muggen met Henk Hammers.

Voor de nationale enkelspan competitie stond in Drogeham de finale op het programma waarbij de vijf beste resultaten van het seizoen tellen. De KWPN hengst Fantijn (v.Patijn) van gebr. Van Manen was in handen van Robbie van Dijk niet te kloppen, maar ook de overall-winst was voor de atletische Fantijn. Tweede zowel in de dagwedstrijd als in de totale finale werd Danno (v.Manno) met Henk van der Sluis. Fiderose (v.Patijn) van Jan Gast werd in Drogeham in handen van Freek Saris derde maar in de eindstand werd ze vierde. Daar moest ze Fureda (v.Unieko) van Stal Daniëls met Henk Hammers voor laten gaan. In Drogeham werd Fureda vierde. Vijfde werd Fioline (v.Unieko) van Black Horse B.V. met Mark de Groot. Plaats vijf was ook haar finale plaats.

Ook de Young Riders reden er hun finale. De dagwedstrijd was voor Christina Mensink met Zilver (v.Ranno) van Lambertus Huckriede gevolgd door Briljant (v.Larix) met Henriette van Wessel, Saturday (v.Private Dancer) van Appie Steen met Mieke ter Schure, Discovery met Martin Schalkers en Eribo (v.Manno) met Manon Veerman. Henriette van Wessel werd echter de overall-winnares gevolgd door Christina Mensink en Martin Schalkers.

Bron: Horses/ KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook