Ga naar hoofdinhoud

EK Reining: individueel brons voor Jurgen Pouls

Jurgen Pouls won zondag met Tabasco Tari individueel brons op het EK Reining in het Duitse Kreuth. Rieky Young eindigde met Burnt Starlight op een teleurstellende negende plaats. De young riders en junioren presteerden naar verwachting.

Tijdens de individuele finales begonnen alle combinaties met een schone lei. Bij de senioren won Jurgen Pouls met Tabasco Tari de bronzen medaille in een sterk deelnemersveld. Bondscoach Caspar de Jonge was dik tevreden. ,,Ik heb enorm van die rit genoten. Van deze proef zou je instructie-dvd kunnen maken, zo goed was het. Ze waren op hun best.”
,,Het was spannend tot de laatste minuut. Tabasco voelde heel de proef goed aan en werkte uitstekend mee”, blikt Pouls terug. 

De Europese titel was voor de Duitse Nina Lill met Lena Cielo Jewel. Het zilver ging naar de Oostenrijker Rudi Kronsteiner met Ima Mega Antares. Rieky Young werd negende, wat voor haar doen een tegenvallende prestatie is. ,,De juryscores liepen fors uiteen en Rieky kreeg niet wat ze verdiende”, was de mening van de bondscoach. ,,Dat heb je af en toe in jurysporten, daar moet je tegen kunnen.” 

Bij de young riders was Charita Harman met HC Cheyennes Command de beste Nederlandse op de zevende plaats. Allissa Leloux werd met Little Smart Jameen zesde bij de junioren en was daarmee de beste Nederlandse deelneemster. ,,Dit was het eerste EK waar ook young riders en junioren startten. Ze hebben hun best gedaan en zijn niet door het ijs gezakt. Ze weten nu waar ze staan en waar ze aan moeten werken. De kwaliteit van de paarden speelt ook een rol. Ik hoop dat er meer goede paarden ter beschikking komen van de jeugd”, aldus de bondscoach. 

Senioren:
1. Nina Lill (GER) Lena Cielo Jewel 228
2. Rudi Kronsteiner (AUT) Ima Mega Antares 226
3. Jurgen Pouls (NED) Tabasco Tari 224
9. Rieky Young (NED) Burnt Starlight 220,5

Young riders:
1. Chiara Bartoletti (ITA) Docs Tivio Hancock 217
2. Christina Tolksdorf (GER) A Potential Remedy 216
3. Manuel Cortesi (ITA) ARC Gold In Player 213,5
7. Charita Harman (NED) HC Cheyennes Command 208,5
11. Mandy Buys (NED) HC Garcia Tari 206,5
12. Sharon Hooykaas (NED) Commander Riminic 204,5

Junioren:
1. Andrea Iannetta (ITA) Little Sugar Speedy 219,5
2. Luca Menici (ITA) Shady Catalyst 219
3. Fabienne Krämer (GER) Little Rooster Gal 217,5
6. Allissa Leloux (NED) Little Smart Jameen 213
11. Liza Groot Severt (NED) Expresso By Starlight 207
13. Chantal Wiering (NED) PW Iron Step 199

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook