Ga naar hoofdinhoud

Ellen Kloos Nederlands kampioene eventing

Ellen Kloos met Rovano RexDe pas 21-jarige eventingamazone Ellen Kloos schreef vanmiddag het Nederlands kampioenschap eventing in Boekelo op haar naam. In het afsluitende springparcours hield ze de lei niet schoon, maar het puntenverschil was groot genoeg om de titel op te eisen, vóór Raf Kooremans en Jan van Beek, die respectievelijk tweede en derde werden.

Kloos kon zich in het springparcours drie springfouten permitteren. De amazone ging goed van start in het parcours, maar in het tweede gedeelte vielen toch drie balken. De 75,80 strafpunten waren echter voldoende voor de titel.

Kloos reageerde dolblij: ,,Ik kwam hier niet om kampioen te worden, dit is meer dan ik had durven dromen. Natuurlijk was ik liever kampioen geworden met een foutloos parcours, maar ik heb de titel. Rovano Rex is echt een geweldig paard, hij kan alles.”

Bij de Junioren en Young Riders reed Kloos al vier keer een Europees kampioenschap. De eventingamazone werd geboren in Rwanda en leerde in Bolivia paardrijden. Met de pony’s werd ze nationaal kampioen springen van Bolivia. Tegenwoordig woont ze in Roosendaal.

Eventingruiter Raf Kooremans maakte in Boekelo één fout in het springparcours, maar noteerde ook drie strafpunten wegens tijdsoverschrijding. Zijn strafpuntentotaal van 77,00 was goed voor de tweede plaats. Jan van Beek vormde met Troy nog even een bedreiging voor Kooremans. Een springfout kostte Van Beek echter het zilver, waardoor hij genoegen moest nemen met brons.

Uitslag Nederlands kampioenschap eventing:

1. Ellen Kloos met Rovano Rex (75,80)
2. Raf Kooremans met Cavalor Telstar (77,00)
3. Jan van Beek met Troy (78,60)
4. Madeleine Brugman met Sundancer 6 (97,20)
5. Jan van Beek met Gidran Ima (100,60)
6. Henk Jan Lozeman met Step Together (161,80)

Het internationale klassement in Boekelo werd gewonnen door de Duitse Julia Mestern met Schorsch FRH.

Klik hier voor foto’s van de cross-country.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook