Ga naar hoofdinhoud

Endurance-paard overleden tijdens wedstrijd Euston Park

Update
Foto Lonneke Ruesink
Op het UK Endurance Festival in Euston Park is gisteren Perla CPS overleden tijdens de race over 120 km. De tienjarige merrie die door de Spanjaard Omar Blanco Rodrigo werd gereden, zakte in het laatste traject in elkaar en stierf. Hoewel de condities voor de wedstrijd perfect waren, haalde bijna 50% van de deelnemers de eindstreep niet.

De Anglo-Arabische merrie Perla CPS was begin dit jaar tweede in een wedstrijd over 90km. Vorige jaar won ze in Rio Frio de 2* over 120km. In Euston Park stond Omar Blanco Rodrigo met Perla tiende met een gemiddelde snelheid van ongeveer 22 km per uur toen ze aan het laatste traject begonnen. Niet ver voor de finish zakte de merrie in elkaar.

De organisatie van Endurance Festival in Euston Park gaf een korte verklaring af over het overlijden van het paard. Een volledige verklaring wordt vrijgegeven na sectie.

In de wedstrijd over 120km kwamen voor Nederland Angela Jonkman en Shanti Roos in actie. Geen van beiden haalden de finish. Esther Groen zette een goed resultaat neer in de race over 160km. Zij finishte met Watt Du Colombier als 23ste. Een dag eerder reden Michelle Nooijen en Talitha Bakker de rit over 80km uit. Nooijen eindigde op plaats 33 en Bakker als 57ste. De derde Nederlandse in de wedstrijd Kim Wiserke viel uit.

Bron Grandprix-replay.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook