Ga naar hoofdinhoud

Endurance-paard positief getest op anabole steroïden

Het endurance-paard Obama Al Aswad, dat in mei als tweede eindigde in een 80 kilometer CEI1 * race in Jordanië, is positief getest op anabole steroïden en drie andere medicijnen, alsmede een metaboliet van één van de geneesmiddelen. Het paard en zijn Jordaanse ruiter Nayef Al Fayez zijn voorlopig geschorst door de FEI.

De FEI zegt in een verklaring dat Obama Al Aswad positief is getest op de verboden stof boldenon, en medicijnen als dexamethason, meloxicam en fenylbutazon. Boldenon is een zeer populaire anabole steroïde onder bodybuilders. De stof staat vermeld als een verboden middel op de FEI anti-dopinglijst. De andere gevonden stoffen zijn cortisonen en ontstekingsremmers en pijnstillers.

De FEI heeft een voorlopige schorsing van twee maanden opgelegd aan ruiter en paard.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Horsetalk

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook