Ga naar hoofdinhoud

Endurance: Slechts drie paarden in VAE licht behandeld

Op een recent gehouden driedaagse endurancewedstrijd in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) hebben dierenartsen slechts drie paarden moeten behandelen voor lichte verwondingen. Op de eerste dag gingen 59 deelnemers van start en had geen enkel paard zich verwond, wat sinds de eerste wedstrijd in de VAE ooit gehouden nog nooit was voorgekomen. Op de tweede en derde dag werden drie van de in totaal 183 deelnemende paarden licht behandeld.

De medische behandelingen waren klein. Twee paarden kregen vocht toegediend en van de drie kreupele paarden hoefde er een behandeld te worden. “Met name werd de laatstgenoemde behandeling uit voorzorg verricht”, aldus François Kerboul. Hij gaf ook aan dat de regels nu strikter nageleefd worden. “De eerdere schorsing en het toepassen van de nieuwe regels hebben meer effect gegeven dan wij gehoopt hadden.”

Kerboul gelooft erin dat de sport positieve ontwikkelingen maakt. Organisator Sheikh Sultan bin Zayed Al Nahyan was duidelijk tegenover Kerboul voor aanvang van dit evenement. “De Sheikh wilde dat de sport weer in ere hersteld zou worden, waarbij behoud van de paarden, uithoudingsvermogen en winnen met eer centraal staan.”

Deze wedstrijd werd gehouden van 31 januari 2015 tot en met 2 januari 2016.

Bron: Horsetalk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook