Ga naar hoofdinhoud

Endurance: Slechts drie paarden in VAE licht behandeld

Op een recent gehouden driedaagse endurancewedstrijd in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) hebben dierenartsen slechts drie paarden moeten behandelen voor lichte verwondingen. Op de eerste dag gingen 59 deelnemers van start en had geen enkel paard zich verwond, wat sinds de eerste wedstrijd in de VAE ooit gehouden nog nooit was voorgekomen. Op de tweede en derde dag werden drie van de in totaal 183 deelnemende paarden licht behandeld.

De medische behandelingen waren klein. Twee paarden kregen vocht toegediend en van de drie kreupele paarden hoefde er een behandeld te worden. “Met name werd de laatstgenoemde behandeling uit voorzorg verricht”, aldus François Kerboul. Hij gaf ook aan dat de regels nu strikter nageleefd worden. “De eerdere schorsing en het toepassen van de nieuwe regels hebben meer effect gegeven dan wij gehoopt hadden.”

Kerboul gelooft erin dat de sport positieve ontwikkelingen maakt. Organisator Sheikh Sultan bin Zayed Al Nahyan was duidelijk tegenover Kerboul voor aanvang van dit evenement. “De Sheikh wilde dat de sport weer in ere hersteld zou worden, waarbij behoud van de paarden, uithoudingsvermogen en winnen met eer centraal staan.”

Deze wedstrijd werd gehouden van 31 januari 2015 tot en met 2 januari 2016.

Bron: Horsetalk

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook