Ga naar hoofdinhoud

Endurance team EK junioren bekend

Jorrit Koopmans met Conner Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Zojuist maakt het KNHS het endurance team bekend dat Nederland zal vertegenwoordigen op de Europese Kampioenschappen junioren in Rio Frio op 3 september. Vijf ruiters, waarvan drie hebben deelgenomen aan het KNHS Audevard talentenplan, hebben aan de criteria voldaan, waardoor een volledig team naar Portugal zal afreizen.

Liselore van Zetten en Jorrit Koopmans maken al langere tijd deel uit van het junioren kader en verschenen in 2014 aan de start van het EK junioren in Verona. De afgelopen twee jaar hebben ze beiden een nieuw paard opgeleid.

Liselore, lid van het juniorenteam dat in oktober vorig jaar op de landenwedstrijd in Fontainebleau beslag wist te leggen op de derde plaats, reed daar op de 120km met El Kebir du Florival naar een verdienstelijke 9e plek met een gemiddelde van 18km per uur. Begin dit jaar voltooide deze combinatie hun eerste 160km succesvol in Abu Dhabi.

Jorrit en zijn vos ruin Conner behaalden hun kwalificatie op de 120km vorig jaar in Lanaken waar hij 8e werd en op de 120km afgelopen april in Fontainebleau.

Imke Lamsma heeft inmiddels twee paarden opgeleid van de basis tot het internationale niveau. Met Sjacour gaat ze zich verder voorbereiden op het EK.

De twee jongste leden van het team zijn Laura Bucher en Ijjou Mohamed. Ijjou maakte eveneens deel uit van het succesvolle Nederlandse team op het CEIO Fontainebleau in oktober vorig jaar. Met Akis de Presle werd ze vijfde in Ermelo afgelopen mei, waarmee ze een teamplaats opeiste.

Laura Bucher is haar internationale carrière pas dit jaar gestart, en met succes. In Fontainebleau behaalde ze een verdienstelijke 8ste plek. Gevolgd door een 3de plek in Villers-Pontorie met Kabila AA. Met Kabila AA zal ze zich verder voorbereiden op het EK.

Het Nederlands team wordt in Rio Frio begeleid door KNHS jeugdtrainer Jarmila Lakeman die voor deze wedstrijd als chef d’equipe is aangewezen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook