Ga naar hoofdinhoud

Exell wint weer ondanks flinke missers

Boyd Exell won in Madrid zijn tweede wereldbekerkwalificatiewedstrijd van dit seizoen. Als een scheermes ging de Australiër door het basisparcours, maar in de winning round maakte Exell twee ongebruikelijke fouten. Toch behield hij zijn leidende positie, voor Koos de Ronde en de Zwitser Jerome Voutaz.

In het basisparcours mocht de Australiër vanwege zijn winst gisteren in de inloopronde als laatste van start. De man die het Exell nog enigszins moeilijk zou kunnen maken, Koos de Ronde, was even daarvoor met een foutloze ronde in een tijd van 119.21 over de finish gekomen. Exell bleef eveneens foutloos, maar wist daarnaast nog twaalf seconden van De Rondes tijd af te snoepen.

Jerome Voutaz maakte zijn reputatie als ‘dark horse’ in Madrid wederom waar. Na een matig optreden en dientengevolge een zesde plaats in de warming-up gisteren, gaf Voutaz vandaag met zijn span Freibergers klinkende namen als Glenn Geerts en Rainer Duen het nakijken.

Tegen De Ronde en Exell kon de Zwitser dit keer geen vuist maken, maar Voutaz heeft in het begin van dit wereldbekerseizoen wel weer laten zien dat er rekening met hem gehouden dient te worden.

Als voorlaatste starter in de winning-round had De Ronde een typische fout in een verder vloeiend gereden parcours. Zijn linker voorpaard liep de witte kegel volledig omver, wat ertoe leidde dat De Ronde 5 extra strafseconden bij zijn eindtijd moest laten noteren.

Exell hoefde in feite zijn winning round alleen nog maar safe te volbrengen, maar de drievoudig wereldkampioen zette ook in deze barrage alles op alles. Een miscommunicatie in hindernis 1 en een tegen een kegel uitzwaaiend span op weg naar hindernis twee zorgden ervoor dat Exell zijn voorsprong op De Ronde in het parcours zag verkleinen. De Australiër diende in de staart van het parcours alsnog alles op alles te zetten om zijn zege veilig te stellen. Dat lukte in een eindtijd van 215.42 en met deze dertien strafseconden voorsprong was Exell ook in Madrid een maat te groot voor zijn concurrenten.

Bron: Horses

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook