Ga naar hoofdinhoud

FEI: ‘Snelheid endurance moet verlaagd worden’

In Al Wathba is vorige week een paard verongelukt op een endurancewedstrijd dat om snelheid draaide. De FEI onderzoekt nu of er maatregelen nodig zijn, aangezien er op een recent gehouden om conditie draaiende endurancewedstrijd slechts drie paarden licht behandeld moesten worden.

Van 15 tot en met 17 januari vond er een nationale wedstrijd in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) plaats, waarbij Idaho Rabba (nr. 44) in de eerste lus stierf nadat deze in een omheining was gelopen en daarbij een been brak. De snelheid van deze combinatie is onbekend, maar bij zijn meereizende ruiter, nr. 148, liep de snelheid op tot 27 km/u, een te hoge snelheid die zelfs in de tweede lus aangehouden werd. De combinatie staat genoteerd als failed to complete, maar bij de vetcheck zijn daar geen notulen van bekend.

‘Snelheid belangrijke factor’

De FEI geeft aan dit ongeval te onderzoeken. FEI-official Manuel Bandeiro de Mello bevestigt dat er in het winterseizoen vijf paarden op nationale wedstrijden, gehouden tussen oktober 2015 en januari 2016, zijn overleden. Vier paarden moesten geëuthanaseerd worden en een dier viel dood neer. “Het is overduidelijk dat snelheid een belangrijke factor is in deze incidenten en dat het nodig is maatregelen te treffen om de snelheid te vertragen en zo het aantal catastrofistische letsels te verminderen”, aldus Bandeiro de Mello. “De FEI heeft dringend overleg gepleegd met de Emiraten Equestrian Federation (EEF) en individuele organisatoren om protocollen te ontwikkelen zoals de nieuwe succesformule van Sheikh Sultan bin Zayed Al Nahyan.”

Bekijk hieronder de video van nr 44. Het ongeluk wordt in dit beeldmateriaal van YAS niet getoond:

Bron: Horse-Canada

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook