Ga naar hoofdinhoud

FEI richt focus op dopinggebruik in endurancesport

De endurancesport kan volgend jaar rekenen op strengere dopingcontroles. De FEI richtte zich in haar strijd tegen doping de afgelopen jaren vooral op de springsport, maar wil zich nu meer toeleggen op de endurance. Woordvoerder Paul Greenwood: "De endurancesport is het afgelopen jaar enorm gegroeid en staat wat aantal evenementen betreft nog maar net achter de springsport."

Tijdens de Olympische Spelen in Hongkong in 2008 speelde doping nog een belangrijke rol in de springsport. De daaropvolgende strengere controles wierpen hun vruchten af en afgelopen zomer is geen enkel paard betrapt op doping tijdens de Olympische Spelen in Londen. In de endurancesport komt doping wel voor. Van de 25 dopingzaken die dit jaar bij de FEI zijn of worden onderzocht, hebben er zeventien betrekking op de endurencesport. Het grootste deel van de overtredingen is begaan door ruiters afkomstig uit de Verenigde Arabische Emiraten. Onlangs werd Ahmad Ali Humaid Al Razzi nog voor tien maanden geschorst en kreeg hij een boete.

Per 1 januari verliezen ruiters na een schorsing vanwege doping hun elitestatus. Dit betekent dat ze zich niet meer versneld kunnen kwalificeren voor kampioenschappen. Ze moeten tien driesterrenevenementen voltooien om hun elitestatus terug te verdienen.

Bron: Horses / Horse and Hound

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook