Ga naar hoofdinhoud

Gardenia HBC kampioene 5-jarige tuigpaarden

Op het CH Opmeer werden gisteren de kampioenschappen voor 5-jarige tuigpaarden en Klavertje Drie aanspanningen gehouden. De Victory-merrie Gardenia HBC zette haar zege reeks voort en werd kampioene bij de 5-jarigen. De Klavertje Drie titel was voor Stal Mekkes.

Harry van Middelaar brengt Gardenia HBC al twee jaar uit en met haar deed hij eigenlijk niet anders dan winnen. In de nieuwelingenklasse vorig jaar in Bennekom moest ze het doen met de tweede plaats maar daarna bleek ze moeilijk te kloppen. Moeder Carina is een halfzus van Berino HBC (v. Stuurboord) waarmee Mark de Groot afgelopen weekend ereklasse kampioen midden werd. Jurylid Wiebo van Dijk: “Gardenia showde zich op een mooie royale manier en was keurig recht gesteld. Ze sprong er echt uit.” Henk Hammers stuurde de elitemerrie Giantha (v. Atleet) naar de tweede plaats. Plaats drie was voor Gesiena (v. Atleet) in handen van Harm Jan Veenstra.

Klavertje Drie
Derk Jan Mekkes wist met de PrimeVal formatie Bentley VDL (v. Larix), Wizzkid’s Gonda (v. Patijn) en Atlanta (v. Manno) de kampioenstitel bij de Klavertje Drie aanspanningen te behalen. Van Dijk: “Een formatie die bestond uit drie mooie, gelijke paarden met dezelfde houding en die alle drie mooi rechtgesteld waren. Het totaalbeeld straalde rust uit.” Het tandem van Gerard van der Meulen kwam wel dichtbij, vertelt Van Dijk. Dat was de formatie Zowat, Wapenaar, (beiden van Reflex M) en Sibour (v. Manno) van Joop Witlox. Derde werd Leendert Veerman met de Besterly-formatie Amadeus (v. Saffraan), Eribo (v. Manno) en Fantast (v. Patijn). Mekkes won ook de rubriek tweespannen.

Succes voor Dieni II
Een mooi succes was er voor Dieni II (v. Unieko) van Janus Plaisier. Zij won met Henk Hammers de hoge limietklasse. Vervolgens won Dieni II in handen van Mieke ter Schure ook de rubriek voor Young Riders. Met Funita (v. Manno) van Jaap van der Meulen wist Hammers de lage limiet te winnen.

Harry van Middelaar wist in de ereklasse met Brandy (v. Uromast) van het Brandy Consortium Lambertus Huckriede met Business (v. Vlasco) van Gerrit Egebrink voor te blijven. Bij de dames werd Business met Anneke Huckriede de winnaar.

Bron KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook