Ga naar hoofdinhoud

Georgette Zeijen wint nek-aan-nekrace NK Endurance

Foto Lonneke Ruesink

Het NK Endurance, dat onderdeel is van het Dutch Endurance Festival bleek gisteren een hele pittige opgave voor de deelnemers. Nederlands kampioene over de 160 kilometer lange rit werd uiteindelijk na een hele lange dag Georgette Zeijen met D-prodigy. Zeijen bleef in nek-aan-nekrace Donna Oudshoorn en Valkan v/d Elzahoeve nipt voor.

Het parcours rond het KNHS Centrum in Ermelo lijkt ogenschijnlijk niet heel zwaar omdat het zo vlak is, maar de vele zandpaden blijken toch ieder jaar weer pittiger dan verwacht. Gedurende de wedstrijd vielen veel combinaties uit bij de strenge veterinaire controles die de paarden gedurende de wedstrijd ondergaan. Slechts negen combinaties uit het gehele internationale deelnemersveld van de 160 kilometer mochten uiteindelijk aan de laatste lus van 21 kilometer beginnen.

nek-aan-nekrace

Voor Nederland kwamen er drie combinaties over de finish, die daarmee allen op het podium kwamen. In een nek-aan-nekrace kwamen Georgette Zeijen met D-prodigy en Donna Oudshoorn met Valkan v/d Elzahoeve over de finish. Na goedkeuring was het Georgette die net een iets betere eindtijd had en zich Nederlands kampioene mag noemen. Achter Donna Oudshoorn won Jeroen Flipse met zijn Jolie Coeur brons. Alle andere Nederlandse favorieten konden de verwachtingen vandaag helaas niet waarmaken. Zeijen en Oudshoorn reden beide met een gemiddelde van 15.82 km/uur. Flipse reed 14.34 km/uur.

‘WK geen doel’

Kampioen Georgette is er trots op dat haar 19-jarige D-Prodigy zijn 10 jaar jongere naaste concurrent nipt voor bleef. Omdat de wedstrijd zo zwaar was heeft ze geprobeerd haar paard, dat eerder succesvol was onder Theo Heldens, in de laatste ronde zoveel mogelijk te ontzien. Voor Georgette is het WK geen doel, wel zou ze graag het seizoen afsluiten in Montecuq op de 2 x 100km.

Louna Schuiten wint CEI

De internationale wedstrijd werd gewonnen door de Belgische Louna Schuiten met Sabah du Courtisot met een gemiddelde van 17.26 km/uur. De prijs voor de best condition ging naar GE Saroum van Danny Droghini, eveneens een Belgische combinatie.

Observatiewedstrijd voor WK

Chef d’equipe Pieter Wiersinga vertelt: “Professor Sloet waarschuwde destijds al tijdens een van de eerste 160 kilometers in Ermelo, toen nog Fasna Trail geheten, dat de zandpaden zwaarder zijn dan menig ruiter denkt. Vandaag is dat weer gebleken. Dit NK was ook een observatiewedstrijd voor het WK dat in september in Amerika verreden wordt. Deze resultaten zijn natuurlijk niet heel goed. Morgen is er ook nog een CEI2* waarover het NK voor de jeugd verreden wordt. Als we alle resultaten van dit weekend hebben, zullen we op korte termijn bekijken hoe we nu verder willen werken.”

Uitslag Nederlands Kampioenschap Endurance Senioren (160 km)
Goud: Georgette Zeijen (Neerkant) – D-Prodigy, 15.82 km/uur
Zilver: Donna Oudshoorn (Katwijk ZH) – Valkan v/d Elzahoeve, 15.82 km/uur
Brons: Jeroen Flipse (Beekbergen) – Jolie Coeur, 14,34 km/uur

Meer informatie op www.endurancesport.nl/cei-ermelo

Bron KNHS

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook