Ga naar hoofdinhoud

‘Geschorste Anzaq nam deel aan wedstrijd in Schilde’

Volgens de website Endurance-Belgium.com heeft de Pakistaanse trainer en enduranceruiter Anzac Mehmood afgelopen weekeinde deelgenomen aan een wedstrijd in het Belgische Schilde. Foto's op internet laten zien dat KNHS-bondscoach Emile Docquier bij deze gelegenheid optrad als groom.

Anzaq is weliswaar Pakistaan van nationaliteit, maar hij rijdt voor de Verenigde Arabische Emiraten. Op de FEI-website is te zien dat hij op grond van zijn UAE-licentie is geschorst. Anzaq was eerder de trainer van Laiza de Jalima, het paard waarmee Marijke Visser zilver won op de Wereldruiterspelen in Normandië.

Op een Facebook-foto is te zien dat Emile Docquier op de betreffende wedstrijd een jas droeg van Abu Dhabi (UAE).

Na publicatie op horses.nl meldde de webmaster van endurance-belgium.com dat Mehmood zich weliswaar in het parcours van de wedstrijd bevond, maar niet officieel deelnam.

Bron: Endurance-Belgium.com

 

3 reacties op “‘Geschorste Anzaq nam deel aan wedstrijd in Schilde’

 • Annemarie

  Nou KNHS leg dat maar eens uit. Een geschorste persoon die een wedstrijd rijdt en geholpen wordt door Nederlandse KNHS bobo’s en een amazone.
  Ik ben heel benieuwd wat de KNHS hierop te zeggen heeft en welke acties zij gaat ondernemen.

 • Leonard Liesens

  Please correct your post as Anzak Mehmood DID NOT OFFICIALLY take the start of the CEN 80km in Schilde, Belgium. Endurance-belgium.com didn’t write what you report in your article. As it is written in our post, the Belgian federation refused the entry of Mr MMahmood. The Pakistani trainer did actually ride on the course without bib number, but were later (after the publishing of our post) informed. I’m awaiting your reply and also awaiting an update of your website. Leonard Liesens, webmaster endurance-belgium.com

 • Albertine Nannings

  Dear Mr Liesens, Thank you for your reply. On your advice the article has been adjusted.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook