Ga naar hoofdinhoud

Harrie Verstappen levert topprestatie in marathon

Harrie VerstappenTweespanmenner Harrie Verstappen won gisteren op fenomenale wijze de loodzware marathon op het Wereldkampioenschap voor tweespan paarden in Kesckemét, Hongarije. Het Wilhelmus klonk hiermee voor de tweede keer, omdat Mieke van Tergouw op vrijdag ook al het onderdeel dressuur op haar naam schreef.

in de extreme hitte zagen toeschouwers hoe Verstappen zijn span bonte paarden in opperste concentratie vloeiend door de hindernissen loodste. Verstappen zette de snelste tijd neer in vier van de acht hindernissen. De Hongaarse favoriet Zoltán Lázár werd tweede, net voor de Duitser Klaus Tebbe, die de marathon in 2007 al eens wist te winnen met hetzelfde span paarden.

Verstappen: ,,Het was een mooie maar zware marathon. Mijn doel was om de marathon hier op het WK te winnen. Ik ben een gelukkig man, want het is me gelukt! Twee jaar geleden lukte me dat nog niet. De marathon mogen winnen in een ‘marathon land’ als Hongarije maakt het extra speciaal. Ik vond het ook geweldig dat er zoveel toeschouwers waren, het gaf de marathon een nog mooiere dimensie.”

Mieke van Tergouw verspeelde na de eerste plaats in de dressuur een goede klassering in de marathon. Door een fout bij hindernis 1 moest ze 20 strafpunten noteren en zakte ze naar een 21e plaats in het klassement.

Vandaag staat het afsluitende vaardigheidsonderdeel op het programma, dat volgens de parcoursbouwer zeker pittig zal zijn. Na de dressuur en de marathon staat de Hongaar Zoltán Lázár, wereldkampioen tweespan in 1997 en wereldkampioen vierspan in 2004, aan de leiding. Op minder dan één punt achterstand volgt Harrie Verstappen, op plaats drie staat de Zwitser Beat Schenk.

Nederland staat nog steeds bovenaan in het landenklassement, gevolgd door Hongarije, Duitsland en Zwitserland.

Uitslag marathon:

1. Harrie Verstappen (NED) 86,31
2. Zoltan Lázár (HUN) 89,59
3. Klaus Tebbe (GER) 90,74
4. Matthias Henkes (LUX) 90,78
5. Jacek Kozlowski (POL) 92,76

Individuele stand na dressuur en marathon:

1. Zoltan Lázár (HUN) 135,16
2. Harrie Verstappen (NED) 135,72
3. Beat Schenk (SUI) 139,94
4. Sebastian Warneck (GER) 145,68
5. Mathias Henkes (LUX) 146,08

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook