Ga naar hoofdinhoud

Heavy Metal zorgt voor stevige muziek in de Godolphin Mile

Heavy Metal FOTO CREDITS (Dubai RacingClub/Andrew Watkins)

De eerste van de negen topraces tijdens Dubai World Cup dag was de Godolphin Mile, een Group II race op zand over 1600 meter en met 1 miljoen dollar gesponsord door HH Sheikh Mohammed bin Rashid al Maktoum in zijn stad District One in zijn eigen Dubai. Van de dertien deelnemers waren er acht uit de UAE, twee uit Japan, een uit Frankrijk en een uit Bahrein. Met het goede weer van de laatste tijd zag de baan er goed uit.

Een prachtig debuut voor trainer Sandeep Jadhav uit Dubai die hier zijn eerste paarden Heavy Metal (Exceed and Excel x Rock Opera) en Capezzano (Bernardini x Cableknit) voor de Dubai World Cup dag zadelde in de Godolphin Mile. Beiden hadden hun trainingswerk naar tevredenheid voltooid en Jadhav zei: “Het is zeer spannend en vooral zenuwslopend. Beide paarden zijn echte zandbaan racers en Heavy Metal was voor ons op papier natuurlijk onze beste kans. Met topjockey Ryan Moore aan boord bleek Heavy Metal meer muziek in zich te hebben dan verwacht”, aldus een jubelende Jadhav.

Internationaal veld met succesvolle Nederlandse bijdrage

Adrie De Vries reed voor trainer Fawzi Nass de vierjarige jarige hengst Musawaat die zijn laatste drie starts goed heeft gepresteerd. Het team Nass/De Vries heeft in Dubai een heel goed seizoen gehad. Vanuit startbox 4 kwam Musawaat niet goed weg maar werd de eerste paar honderd meter door De Vries flink aangespoord en bleef daardoor bij de kopgroep. Met nog 400 meter te gaan versnelde de uiteindelijke winnaar Heavy Metal en dwong de overige paarden daar eveneens toe. Een knap staaltje finish rijden resulteerde in een mooie vierde plaats voor De Vries en zijn mount op vijf lengten afstand van de winnaar en claimde daarmee nog 50.000 dollar voor zijn eigenaar Maher E Lutfalla uit Bahrein.

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook