Ga naar hoofdinhoud

Heffernan en Naber-Lozeman na cross in middenmoot

Vier combinaties slaagden er vandaag in om de technisch veeleisende cross country van Sue Benson foutloos en binnen de tijd af te leggen. Nederland kreeg geen equipe aan de finish, door het uitvallen van de zieke Tim Lips en Merel Blom, die niet over een fit paard kon beschikken. De editie 2015 was geen gelukkige voor de Nederlandse eventingsport.

Op de twintigste plaats is Andrew Heffernan de beste Nederlandse ruiter. Met Millthyme Corolla voegde de in Engeland levende Nederlander 7,20 tijdfouten toe aan zijn dressuurscore.

Eén plaatsje lager staat Alice Naber-Lozeman. Met ACSI Peter Parker kwam zij 7,60 punten buiten de tijd.

Het klassement wordt aangevoerd door Christopher Burton. De Australiër reed foutloos en binnen de tijd naar de finish met Monarchs Exclusive. Met slechts 0,40 tijdfout volgt de Nieuw-Zeelandse combinatie Jesse Campbell/Kaapachino. Cathal Daniels (voorlopig vijfde met Rioghan Rua), Izzy Taylor (voorlopig zesde met Briarlands Birdsong) en Liz Power (25-ste met Soladoun) kwamen eveneens met nul strafpunten in de cross country door de finish.

Tegenover deze prestaties stonden relatief veel technische problemen in de vorm van weigeringen en langs de hindernissen schieten. Van ernstige valpartijen was geen sprake.

In de persconferentie die zojuist plaatsvond, vertelde voorzitter Robert Zandstra dat er dit jaar mogelijk van een record aantal bezoekers gesproken kan worden. De cross country die vandaag onder ideale weersomstandigheden plaatsvond heeft, zo wordt geschat, tussen de 50.000 en 60.000 bezoekers getrokken.

Klik hier voor de live uitslag.

Bron: Horses

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook