Ga naar hoofdinhoud

Hongkong Mile voor Beauty Generation en Leung

Beauty Generation wint Hongkong Mile. Foto: HKJC

Hongkong bejubelt winnaar Beauty Generation (Road to Rock xx Stylish Bel) en diens jockey Derek Leung na de overwinning in de met 23 miljoen HK dollar (2,5 miljoen euro) gedoteerde Longines Hong Kong Mile.

Western Express eindigde als tweede, Helene Paragon als derde en Seasons Bloom werd vierde. Daarmee lieten de trainers uit Hongkong zien dat hun paarden niet onderdoen voor de toppaarden van de Europeese en Japanse deelnemers.

Hongkong Jockey Club

De 29-jarige jockey Derek Leung werd opgeleid door de Apprentice Jockeys’ School van de Hong Kong Jockey Club. Met succes want hij leidde de door John Moore getrainde Beauty Generation kundig naar een spectaculaire overwinning. De menigte juichte uitbundig en het personeel van de weegkamer stond klaar en applaudisseerde toen Leung na de race werd uitgewogen. Collega jockeys feliciteerden hem met omhelzingen.

“Ik ben heel, heel blij en ik wil iedereen bedanken voor hun steun, in het bijzonder eigenaar Patrick Kwok en trainer John Moore. Ik kreeg een kans en ik profiteerde ervan. Ik probeer mezelf altijd te bewijzen en ik hoop dat er in de toekomst meer internationale winnaars zullen zijn. Alles ging heel vlotjes en met 450 meter voor de finish gaf ik het paard de vrije hand want ik wist dat hij niet zou stoppen” aldus een jubelende Leung.

‘Geen verrassing’

De overwinning was de zevende Hongkong International Race-overwinning van trainer Moore en zijn derde in deze Mile. Voor eigenaar Patrick Kwok die vorig jaar met Beauty Only deze race won en nu zevende werd een mooie tweede opeenvolgende overwinning met Beauty Generation.

Trainer John Moore zei dat de winst “geen verrassing” voor de stal was. “Hij heeft alles goed gedaan vanaf de eerste dag. We zagen dat hij de vorige keer een beetje werd belemmerd, maar vandaag bepaalde hij de race”. In een volledig Hongkongs onderonsje combineerden John Size en Sam Clipperton de tweede plaats met Western Express, terwijl Moore’s Helene Paragon als derde eindigde, na zijn tweede plaats vorig jaar.

 

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook