Ga naar hoofdinhoud

‘Horseboarding-top’ komt naar Nederland

Horseboarding is een nieuwe tak van paardensport, op dit moment al heel populair in Engeland. Dit weekend komen Daniel Fowler-Prima, oprichter van Horseboarding UK, en de ervaren horseboarder Tom Kilroy speciaal vanuit Engeland naar het Hippinksterconcours in Hattem voor de allereerste nationale horseboarding wedstrijd in Nederland.

Afgelopen september werd in Amersfoort al een EK Horseboarding gehouden, georganiseerd door Horseboarding UK. Om de sport verder in Nederland te promoten, wordt nu ook een serie wedstrijden gehouden, in samenwerking met beide Horseboarding-organisaties uit Engeland en Nederland. De competitie trapt af op maandag 21 mei tijdens het Hippinksterconcours in Hattem.  Vanaf 15.00 uur komen 6 teams in actie op het terrein naast het promodorp.

Spelregels

Nienke Hey van Horseboarding Holland legt de spelregels uit: “Horseboarding is een echte teamsport, waarbij nauwe samenwerking tussen ruiter, boarder en paard een must is. Paard en ruiter trekken een boarder, die op een mountainboard staat, een soort groot skateboard met terreinwielen, voort door een parcours met verschillende bochten en obstakels in een zo snel mogelijke tijd. Paard, ruiter en boarder moeten hierbij door meerdere ‘gates’ die afgebakend zijn met pionnen met ballen erop. Een bal eraf betekent 2 strafseconden en een hele gate gemist betekent 10 strafseconden. Een wedstrijd bestaat uit meerdere runs, zodat de teams meerdere kansen hebben om hun snelste tijd neer te zetten.”

Populair

De sport komt de laatste tijd al veel in het nieuws en wordt steeds populairder in Nederland. “Het is echt een sport voor jong en oud,” verklaart Nienke. “Zo zijn er teams waarbij moeder rijdt en zoon of dochter op de board staat. En broers en vrienden komen ineens met paarden in aanraking door deze sport! Het is een snelle, stoere en spectaculaire sport, met veel uitdaging voor alle teamleden.”

Kijk hier voor meer informatie.

Bron: Persbericht

Eén reactie op “‘Horseboarding-top’ komt naar Nederland

  • Marcel Dufour

    Noem mij maar ouderwets maar dit is compleet gestoord.
    Heeft niets met paardensport te maken. Achter een motor kan net zo goed, zo niet beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook