Ga naar hoofdinhoud

Jan Kennis oppermachtig in KNHS-kampioenschap tandem

Tijdens het jaarlijks nationale concours in Dokkum was Jan Kennis de concurrentie zaterdag de baas in het KNHS tandem kampioenschap bij de Hackneys. Hij sleepte het kampioenschap binnen met zijn eigen Domingo en Reedhill’s Dancing Queen, die eigendom is van Jan de Vaan. Beide pony’s liepen uitstekend, waarbij Domingo voorop de eyecatcher was.

Zes kandidaten verschenen in de baan. Tijdens de inspectie viel er echter al één af vanwege onjuiste optoming. De strijd ging daarom tussen vijf aanspanningen, waarvan de jury besloot er drie nogmaals te bekijken tijdens een afsluitende finale.  Ook in het als tweede geplaatste tandem heeft Jan Kennis zijn inbreng. Piet van Hoof reed deze Knowledge Prins Symphony van Jan Kennis en Reedhill’s Easterboy van Jan de Vaan. Ook het als derde geplaatste tandem heeft twee eigenaren. Werner Sweens reed Leyrun Headliner die zijn eigendom is samen met Real Boy van Theo Wiggerts.

Bij de Hackneys was stal Huckriede ook weer heel succesvol door onder andere de limietklasse kleine maat, ereklasse kleine maat en ereklasse grote maat te winnen met de Hackneys van de broers Peter en Jan van Nispen.

Verenigingskampioenschap Friese tuigpaarden

Ook voor het verenigingskampioenschap Friese tuigpaarden in klavertje-drie aanspanningkwamen zes combinaties aan de start, waarvan er uiteindelijk vijf geplaatst konden worden. Ook hier werd een finale verreden met de drie tot dan toe het best presterende aanspanningen. Het was Sybren Minkema die de winst, net als vorig jaar, naar zich toe trok. Hij won met Nielson fan Kippenburg, Chris fan de Wylgsterpracht en Jesse R.

Door de rijders van Friese tuigpaarden werd gestreden om competitiepunten bij de nieuwelingen en bij de limietpaarden om de eerste punten in de Provincie Friesland prijs. Bij de nieuwelingen van dit seizoen was de hoogste score voor Wylster 463 van Germ Aise Bouma, gereden door Sybren Minkema en Udo de Haan reed met Christiaan PJ van Pieter Wijbenga en Janet van der Ark, negen punten bij elkaar. Collega dekhengst Lutger 436 van Lindner uit Duitsland, voerde de ereronde van de limiet aan. Iets wat hij overigens ook met Martinus PJ, van nieuwe eigenaresse de Zuid Afrikaanse Esmee Venters, in de ereklasse deed.

Ereprijzen

De Gouden Zweep ging in de damesklasse tuigpaarden naar Anneke Huckriede met Unaniem. Deze dag won Unaniem in handen van Lambertus Huckriede overigens ook de ereklasse. De andere Gouden Zweep staat bij de tweespannen Fries ras op het spel. Het was Peter van Veenen die met Hielke en Lieke O deze prijs in de wacht sleepte. Een andere gewilde prijs is de ‘Zilveren Waag’, die als wisselprijs te winnen valt. De houding en beweging van Celebration en Zavanno van Ulle Haarsma waren opvallend en daarbij opgeteld de grote gelijkheid, zorgde dat ervoor hij dat winnaar werd. Met deze twee, bijgestaan door Tobias, won hij overigens ook nog de rubriek voor randem aanspanningen.

Nieuwelingen

De nieuwelingen streden om competitiepunten en het was Delviro HBC die met Harry van Middelaar zijn leidende positie verder verstevigde en bij de tweespannen limiet, gecombineerd met de competitie, was de eerste plaats voor Cognac en Ben Ben in handen van Nico Calis.

Bron: Horses/KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook