Ga naar hoofdinhoud

Julia Mestern opnieuw oppermachtig in Boekelo

Julia Mestern met FRH SchorschDe Duitse eventingamazone Julia Mestern had met FRH Schorsch een topweekend. Net als in 2008 was de combinatie ook nu alle concurrentie te sterk af.

Met een vijfde plaats in de dressuur, een tweede plaats in de cross-country én een tweede plaats in het afsluitende springparcours zette Mestern dit weekend de beste overall prestatie neer. De eer en het prijzengeld van 12.500 euro vielen haar ten deel.

Landgenote Simone Deiterman reed met Free Easy NRW eveneens bijzonder sterk. Zij werd tweede met slechts 2,60 strafpunt verschil op Mestern. De Britse Ruth Edge werd derde met P.C. Wilson.

De Franse routinier Nicholas Touzaint noteerde vandaag een springfout in het afsluitende springparcours en haalde daardoor net niet het podium. De Brit Oliver Townend bezette de vijfde plaats.

In de strijd om de prijzen voor de teams was de overwinning voor Duitsland, die met overmacht won. De tweede plaats was voor Frankrijk, derde werd Engeland. Het Nederlandse team eindigde op een zesde plaats.

Voorafgaande aan de huldiging van de winnaars was er nog een emotioneel moment. Bettina Hoy-Overesch nam officieel afscheid van haar eventing paard Ringwood Cockatoo. Al voor ze de ring in kwam was Hoy in tranen. Haar ereronde werd begeleid door een fraaie ballade, live gezongen. Een mooi afscheid van een geweldig paard. Hij kan van zijn pensioen gaan genieten.

Klik hier voor de individuele uitslagen.

Klik hier voor de foto’s van de cross-country.

Lees ook: Julia Mestern op herhaling

Bron: Horses.nl/Military Boekelo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook