Ga naar hoofdinhoud

Jungle Cat levert Godolphin een schitterende overwinning in de Al Quoz Sprint

Jungle Cat wint de Al Quoz Sprint (CREDIT DRC/Andrew Watkins)

De met 1 miljoen dollar door Azizi Developments gesponsorde Al Quoz Sprint op gras over 1200 meter kende twee verschuivingen omdat twee van de verwachte favorieten, de groep 1-winnaars Brando en Ertijaal werden teruggetrokken. De dertien resterende deelnemers mochten er echter zijn en waren aan elkaar gewaagd.

Godolphin trainer Charlie Appleby had Blue Point en Jungle Cat voor deze race ingeschreven en dacht van deze twee dat Blue Point betere papieren had. Dat bewijs kon hij echter niet leveren. Blue Point werd vlak voor de start bij de startboxen op veterinair advies teruggetrokken omdat er een straaltje bloed uit zijn neus kwam zodat Jungle Cat de honneurs diende waar te maken. Dat deed de zesjarige dan maar ook en hoe.

Jungle Cat (Iffraaj x Mike’s Wildcat) ontpopte zich in de laatste 200 m en produceerde onder topjockey Doyle een klinkende overwinning. Met een halve lengte voor de Cup Turf Sprint-kampioen Stormy Liberal en met twee lengten voor Conquest Tsunami won hij 1: 09.37.

Opvallend goed

Appleby: “Ik zei vóór de race dat als Blue Point vanavond slecht zou koersen, Jungle Cat er zou zijn om de stukken op te rapen. Jungle Cat was tijdens de trainingen opvallend goed en ik denk dat hij nog nooit eerder een betere vorm verkeerde dan die van vanavond. Het Godlophinteam heeft fantastisch werk geleverd en ik ben heel blij dat ik heb gewonnen. Jungle Cat is nu een winnaar van Group I en ik ben erg trots op hem. Het is ook een geweldig gevoel om een ​​race te winnen op het grootste podium ter wereld voor Godolphin.”

Bekroning

Jockey James Doyle: “Het tempo van de race lag hoog maar het paard pikte het goed op en liep een perfecte race. Het is duidelijk dat de afstand van 1400 meter de beste is voor Jungle Cat. Hij vertrok goed uit de startbox en ik bevond mij precies midden in het veld met hem. Aangezien Jungle Cat graag ruimte om zich heen wil hebben heb ik hem een beetje naar rechts getrokken waardoor hij alle ruimte van de wereld kreeg. Hij is fantastisch en deze overwinning was de bekroning van al het eerdere werk om een Group I race op zijn naam te kunnen bijschrijven. ”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook