Ga naar hoofdinhoud

KBRSF krijgt gelijk inzake enduranceamazone Van Den Abeele

Er is een eind gekomen aan bijna 7 jaar waarin verschillende juridische procedures tegen de Belgische federatie KBRSF werden geïntroduceerd door enduranceamazone Kristel Van Den Abeele. Zij contesteerde daarmee het feit dat ze niet werd geselecteerd voor twee internationale kampioenschappen. De KBRSF is in het gelijk gesteld.

Het Hof van beroep gaf haar eindvonnis in februari. Ook de klacht van Kristel Van Den Abeele bij Assisen, die dateert van 2009, werd ongegrond verklaard. Zij wordt nu veroordeeld tot betaling van de kosten van eerste aanleg en van hoger beroep.

“Deze verschillende procedures hebben derhalve geleid, bijna sinds het begin en bij elk van de verschillende stappen, tot bevredigende conclusies ten aanzien van onze Federatie. Dit is onder andere te wijten aan de democratische aard van onze statuten evenals aan de ernst van hun bestaan en de toepassing ervan”, schrijft de KBRSF op haar website.

Bron: KBRSF

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook