Ga naar hoofdinhoud

Komend weekend Wereldbekerfinale voltige in Oostenrijk

Carola en Esther Sneekes op de WEG 2014. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

's Werelds twintig beste voltigeurs, afkomstig uit zeven landen, hebben zich weten te kwalificeren voor de Wereldbekerfinale die komend weekend op het Fest der Pferde in het Oostenrijkse Graz gehouden wordt. Voor Nederland komen Carola en Esther Sneekes aan de start.

De regerend kampioene bij de vrouwen, de Italiaanse Anna Cavallaro, maakt kans op een hattrick. Zij kan tegenstand verwachten van de negentienjarige Oostenrijkse Lisa Wild die de kwalificatiewedstrijden in Salzburg en München won. Wild is de jongste deelneemster aan de finale en staat bekend om haar back-flip. De Nederlandse Carola Sneekes gaat de strijd aan in Graz in de zes deelnemers tellende finale voor vrouwen.

De Franse WB-kampioen Nicolas Andreani, die na deze finale afscheid neemt van de sport, gaar er alles aan doen om zijn carrière op succesvolle wijze af te sluiten. Hij mag concurrentie verwachten van de Duitse broers  Viktor en Thomas Brüsewitz. Viktor wist de kwalificatiewedstrijd in München te winnen, zijn broer Thomas deed hetzelfde in Leipzig.

Grote kanshebber in het onderdeel Pas de deux is het Oostenrijkse duo Jasmin Lindner – Lukas Wacha. Dit duo is WB-kampioen en veroverde op de WEG in 2014 eveneens de gouden medaille. Voor Nederland komen de zusjes Carola en Esther Sneekes in actie.

Deelnemers vrouwen:
Lisa Wild (Oostenrijk)
Simone Jaïser (Zwitserland)
Anna Cavallaro (Italië)
Kristina Boe (Duitsland)
Pascale Wagner (Zwitserland)
Carola Sneekes (Nederland)

Deelnemers mannen:
Nicolas Andreani (Frankrijk)
Viktor Brüsewitz (Duitsland)
Julian Wilfling (Duitsland)
Lukas Klouda (Tsjechië)
Thomas Brüsewitz (Duitsland)
Lukas Heppler (Zwitserland)

Deelnemers Pas de deux:
Jasmin Lindner en Lukas Wacha (Oostenrijk)
Gera Marie Grün en Justin Van Gerven (Duitsland)
Carola en Esther Sneekes

Het eerste onderdeel staat op vrijdag 20 februari om 18.15 uur op het programma, het tweede onderdeel op zaterdag 21 februari om 15.45 uur.

Bron: FEI.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook