Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengst Atleet verslaat titelverdediger Cilardo

Atleet Foto De Paardenkrant
Op het mooie Tuigpaarden Gala Chaam streden de zuidelijke rijders om de titel in het ereklassekampioenschap. Titelverdediger Cilardo (v. Ulandro) met Etienne Raeven moest dit jaar de tuigpaardhengst Atleet (v. Patijn) voor laten gaan. Al vanaf 2014 heerste Cilardo in de ereklasse.

Cilardo’s hegemonie werd gisteren doorbroken door de KWPN-hengst Atleet van Gebroeders van Manen uit Ede en Wim Cazemier die nu in Amerika woont. In het verleden bracht Cazemier Atleet uit in Regio Noord en daar behaalde de hengst ook diverse kampioenschappen. Nu is de twaalfjarige hengst in handen van Robbie van Dijk en dat is natuurlijk heel mooi want het publiek en zeker de fokkers volgen graag de prestaties van de hengsten in de sport.

Unaniem gekozen voor Atleet

Henk van Dieren maakte deel uit van de jury in Chaam en licht de verrichtingen van de ereklassepaarden toe. “Er waren wel enkele paarden afgemeld voor dit kampioenschap, dus er waren vijf deelnemers. Maar dat maakte de strijd in de top er niet minder om, die was namelijk heel mooi. We hebben drie paarden laten overrijden en het ging uiteindelijk tussen Atleet en Cilardo. Zij maakten er een mooie competitie van en beide paarden hebben veel aan beweging in huis. Unaniem hebben we gekozen voor Atleet. Atleet is een paard met heel veel uitstraling, rijst in de voorhand en maakt heel veel front. Cilardo liet zich ook heel best zien. Hij heeft eveneens heel veel front en weet daarmee zeker te imponeren maar heeft minder lichaamshouding dan Atleet.”

CLT Tasman (v. Marvel) van en met Christ Louws werd derde. Vierde werd Eboy (v. Manno) met Martin Verboord gevolgd door Ulex (v. Lorton) met Jos van Haperen.

Bron KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.