Ga naar hoofdinhoud

Lakeman arriveert op WK-locatie

Young rider Jarmilla Lakeman is gearriveerd in Babolna, Hongarije. Hier vindt dit weekend het WK endurance voor junioren en young riders plaats. Lakeman legde met haar paard Sattarov en haar grooms een afstand van ruim 1200 kilometer af.

Op vrijdag 4 september vindt de veterinaire voorkeuring plaats. Zaterdag 5 september wordt de wedstrijd verreden. De start is om zeven uur. De prijsuitreiking is op zondag 6 september, voorafgegaan door de bepaling van de Best Condition. Bondscoach Mechteld Gerding en teamveterinair Ben Horsmans begeleiden het Nederlandse team. 

De totale afstand van 120 kilometer wordt afgelegd in vier rondes met tussentijdse rustpauzes en veterinaire controles. De routes van 25 tot 35 kilometer voeren rondom de historische stad Babolna in het zogenaamde kleine laagland van Hongarije. Dit terrein is bekend bij Lakeman. Vorig jaar reed ze hier de 80 kilometer goed uit met Joker R. Haar gemiddelde snelheid bedroeg toen ongeveer 15 kilometer per uur.

De twintigjarige amazone heeft met haar paard Sattarov laten zien internationaal sterk te kunnen presteren. Vorig jaar tijdens de Fasna Trail behaalde deze combinatie op de 100 kilometer een tweede plaats en in het Duitse Fischerhude eindigde ze als vierde op de 120 kilometer.

Bron: KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.