Ga naar hoofdinhoud

Carola Sneekes vijfde in Wereldbekerfinale voltige

Op het grootse paardensportevenement Fest der Pferde in Graz hield de Oostenrijkse Lisa Wild haar koppositie van gisteren vast en won voor eigen publiek de Wereldbekerfinale Voltige. Carola Sneekes werd vijfde in het eindklassement. De zusters Sneekes werden in de Pas de Deux tweede en bij de mannen ging de Franse voltigeur Nicolas Andreani met de titel ervandoor.

Deze tweede omloop was beslissend voor wie de wereldbeker in ontvangst mocht nemen. Bij de dames kreeg Wild in totaal 9.017 punten van de jury en mocht zich de winnares van de Wereldbekerfinale noemen. De Zwitserse Simone Jäiser eindigde wederom op de tweede plaats met een score van 9.007 punten. De derde plaats was voor de Italiaanse Anna Cavallaro, die van de jury 8.630 punten kreeg vanwege haar getoonde atletische kunsten. De Duitse Kristina Boe eindigde op de vierde plaats met 8.078 punten. Carola Sneekes, die onder begeleiding van haar moeder Marjo haar oefeningen uitvoerde, werd vijfde met 7.304 punten.

In de Pas De Deux gingen de zusjes Sneekes uit Callantsoog de strijd aan met het Duitse duo Justin van Gerven en Vera Marie Grün. De Sneekes konden hun koppositie niet aanhouden met de score van 7.204 punten. De Duitsers ontvingen van de jury namelijk 7.872 punten en overwonnen deze slag om de titel.

De Fransman Nicolas Andreani was bij de heren onverslaanbaar met 8.964 punten. De Duitser Thomas Brüsewitz werd ditmaal tweede met 8.726 punten en de derde plek was voor zijn landgenoot Julian Wilfling met een score van 8.546 punten. Op de vierde plaats eindigde Lukas Heppler en de vijfde plek was voor Lukas Klouda.

Bekijk hier de uitslag van de dames.

Bekijk hier de uitslag van de Pas de Deux.

Bekijk hier de uitslag van de heren.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook