Ga naar hoofdinhoud

Lizzie Brown houdt hoofd koel in balkenspektakel

Foto Lonneke Ruesink
Terwijl de coryfeeën uit Duitsland in het laatste onderdeel van CCIO*** Boekelo de balken lieten rollen, hield Lizzie Brown het hoofd vanmiddag koel. De ene na de andere favoriet voor de eindzege liet op het hoofdterrein in Boekelo de parcourshulpen rennen, maar de Nieuw-Zeelandse beperkte de schade tot één balk en schreef de 43-ste editie van Military Boekelo op haar naam.

Toen de finale zich aandiende, toonde een hele rij combinaties dat het laatste onderdeel van dit CCIO*** eigenlijk heel goed te doen was. Rit na rit kwam er een nul op het scorebord te staan. Tot de Fin Elmo Jankari, gisteren één van de toppers na de cross country, plotseling vier balken liet rollen. Het leek wel een besmettelijke ziekte, want ook de grote namen uit Duitsland bleken het springen plotseling heel lastig te vinden. Ingrid Klimke en Hale Bob noteerden twaalf strafpunten en duikelden van hun tussentijdse bronzen positie naar de negende plaats. En Olympisch, Wereld- en tweevoudig Europees kampioen Michael Jung hoorde zijn Holsteiner Fischer Rocana ook twee balken uit de lepels duwen. Jung – tót vanmiddag als tweede geplaatste nog op het vinkentouw – moest nu met plaats acht genoegen nemen.

Als laatste starter had Lizzie Brown twee balken in handen. Maar Henton Attorney General liet er maar één rollen. En toen kon de arm omhoog en schreef de jonge Nieuw-Zeelandse amazone haar eerste grote internationale wedstrijd op haar naam.

Door het gerammel van springbalken ontstond een nieuwe rangschikking. De Duitser Peter Thomsen profiteerde optimaal van de fouten van zijn landgenoten en eindigde met Horseware’s Barny als tweede. Good old Mark Todd, het grote voorbeeld en clubgenoot van Lizzie Brown, eindigde op Leonidas II als derde, gevolgd door de Japanner Kenki Sato.

Lees straks meer in de Ezine van De Paardenkrant.

Uitslag

Bron: Horses

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook