Ga naar hoofdinhoud

Lizzie Brown laat Duitsers haar hielen zien

Foto Lonneke Ruesink
De verschillen zijn heel klein, maar met -35,80 heeft de Nieuw-Zeelandse amazone Lizzie Brown de beste papieren voor de eindzege in de Military van Boekelo. De Duitse toppers Michael Jung (-39.00) en Ingrid Klimke (-41.40) moeten een klein pasje op de plaats maken. Maar een balk in het springparcours van morgen kan het podium weer helemaal op de kop zetten.

Op de elfde plaats is Alice Naber-Lozeman met Peter Parker het enige Nederlandse lichtpuntje van vandaag. Naber ging als een speer en moest alleen enkele tijdfouten toestaan. Met -49,20 houdt Naber-Lozeman kansen op een top tien-positie.

Lizzie Brown overschreed met Henton Attorney General de toegestane tijd in de cross country, maar met een totaal van -35,80 strafpunt hield de Nieuw-Zeelandse Jung achter zich. De Duitse Wereld-, Europees- en Olympisch kampioen hield het vandaag bij zijn dressuurscore van -39,00 strafpunt. Met zijn Bundeschampionesse Fischer Rocana bleef Jung drie seconden binnen de maximale tijd van tien minuten en dertig seconden.

Met het springparcours van morgen nog te gaan staat Tim Lips met Oncarlos 33-ste, Merel Blom met Sagnol is 56-ste en Nynke Sminia haalde met haar negentienjarige Moosroodnoot zonder hindernisfouten de finish en eindigde op de voorlopige 67-ste plaats.

In totaal haalden 69 combinaties de finish, 22 werden gediskwalificeerd, negen combinaties trokken zich vrijwillig terug. Onder die laatsten waren Tim Lips met Wadolca en Althea Bleekman met Ziomf. Er gebeurden geen noemenswaardige ongelukken.

Bron: Horses

Uitslag

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook