Ga naar hoofdinhoud

Longines Dubai Sheema Classic voor Hawkbill van Godolphin

Hawkbill Foto Dubai Racing Club/ Andrew Watkins

Hawkbill leverde Godolphinstrainer Charlie Appleby de tweede overwinning van de avond op. Hij won de met 6 miljoen gedoteerde Longines Dubai Sheema Classic (G1) op gras over 2410 meter. Hawkbill finishte makkelijk voor de tweede aankomende Poet's Word van sir Michael Stout (de trainer van Queen Elizabeth) en voor Godolphins derde geplaatste Cloth of Stars die in Frankrijk in training staat bij Andre Fabre.

De vijfjarige Hawkbill (Kitten’s Joy x Trensa) trainde als voorbereiding op de Dubai Sheema Classic op Marmoom, Godolphin’s eigen trainingsfaciliteit, onder het wakend oog van zijn trainer Charlie Appleby. Hij was in zijn jonge jaren een Europese Groep 1-winnaar en is in september jongstleden uitgegroeid tot een betrouwbare internationale campagnevoerder met zijn recente Meydan-succes in de door Emirates Sky Cargo gesponsorde Dubai City of Gold (G2).

‘Niet bang voor snelle grasbaan’

Trainer Charlie Appleby: “Hij houdt eigenlijk van zachte grond maar ik ben niet bang voor een snelle grasbaan; in Canada bleef de regen uit voor de Northern Dancer Turf Stakes (G1) waar wij tweede werden en ook in Epsom voor de Coronation Stakes regende het niet en daar werden we derde. Je wilt gewoon dat elke dag sneller gaat zodat je naar Dubai World Cup-avond kunt gaan en nu zijn wij er klaar voor. Hawkbill is wat we een echt Godolphin-paard noemen: een internationale kampioen. Hij heeft een zeer rechtlijnige stijl van racen en jockey William Buick kon hem laten schitteren.”

Verstrikt in de startbox

Voor de race was het even spannend. Hawkbill wrong zijn voorbenen over de rand van zijn startbox en met behulp van de deskundige startbegeleiders van Meydan werd het paard uit zijn netelige positie bevrijd en opnieuw in de startbox geladen. Na het openen van de startboxen stoof Hawkbill snel weg uit het peloton en bleef de koppositie houden. Hij won overtuigend en gaf Appleby zijn tweede en Godolphin haar derde overwinning van de avond.

Jockey Buick: ‘Briljante prestatie’

Jockey William Buick: “Als hij een onbetwiste voorsprong heeft op de rest van het veld is hij een gevaarlijke tegenstander en dat liet hij vanavond weer zien met deze briljante prestatie.”

Inschrijven voor Hong Kong

Hawkbill finishte makkelijk voor de tweede aankomende Poet’s Word van sir Michael Stout (de trainer van Queen Elizabeth) en voor Godolphins derde geplaatste Cloth of Stars die in Frankrijk in training staat bij Andre Fabre. Appleby: “William gaf hem zoals altijd een ​​geweldige rit. Als ik straks naar huis ga, kan ik zeggen dat de Dubai World Cup Day van 2018 heel succesvol is geweest. Eind mei kijken wij of wij Hawkbill inschrijven voor Hong Kong.”

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook