Ga naar hoofdinhoud

Maatregelen endurance verminderen snelheid in VAE niet

De op 13 februari ingestelde regels van de FEI en de Nationale hippische Federatie van de VAE (EEF) om de snelheid te reduceren schijnen nu al geen goed effect te hebben. Op twee races, gehouden op 18 en 19 februari, werden hoge snelheden gemeten.

De strijd om de Gamilati Cup voor merries werd gewonnen door Sheikh Rashid Dalmook Al Maktoum, die in de laatste lus een snelheid van 32,11 km/h haalde. Zijn gemiddelde snelheid lag op 27,05 km/h. De deelnemer die derde werd, bereikte in de laatste lus een snelheid van 37,03 km/h. Bij de juniorenrace werden eveneens hoge snelheden genoteerd. De winnaar reed de laatste lus in 34,43 km/h uit en had een gemiddelde snelheid van 27,77 km/h. In beide wedstrijden werd maar door een derde van alle deelnemers de finish bereikt.

Critici voorspelden dat enkel het criterium van 60 hartslagen per minuut in de laatste ronde ineffectief zou zijn. Deelnemers bieden nu namelijk hun paarden later aan bij de veterinaire keuring, zodat de hartslag genoeg kan dalen en er op die manier toch meer snelheid in de laatste lus gemaakt kan worden.

Afspraken

Vorige maand maakte de FEI bekend dat er een link kan worden gelegd tussen de snelheid in deze races en de dodelijke ongelukken. Na eerdere schorsing werden door de FEI en EEF maatregelen getroffen en documenten ondertekend om de snelheid en andere overtredingen te reduceren, aangezien in december dit jaar het wereldkampioenschap endurance in Dubai plaatsvindt.

Bron: HorseandHound

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook