Ga naar hoofdinhoud

Marijke Visser voltooit prestigieuze President Cup in Abu Dhabi

Marijke Visser wist afgelopen weekend de prestigieuze President Cup in Abu Dhabi, een endurance-wedstrijd over 160 kilometer, te voltooien. Ze eindigde op de 45e plaats met haar Wamid. Joyce van den Berg moest na 122 kilometer de wedstrijd staken omdat haar paard niet helemaal rad liep.


Joyce van den Berg vormde een gelegenheidscombinatie met Castlebar Trueman, die haar beschikbaar was gesteld door de organisatie van de wedstrijd. “Het ging goed en het was echt genieten, we reden samen met nog een aantal andere Europeanen. Des te harder kwam het aan toen Treuman in de vierde vetgate niet helemaal rad liep, het is gelukkig niet ernstig en hij stond er super fit bij”, aldus Van den Berg.

Marijke Visser kwam met haar eigen paard Wamid in actie. Met een gemiddelde snelheid van 17,4 kilometer per uur legden zij de 160 kilometerrit af. Tevreden meldt Visser: “Wamid liep goed en was vrolijk! Ondanks de grote overgang van -1 in Nederland naar +30 in Abu Dhabi liet Wamid niet merken dat hij er moeite mee had!”

In totaal haalden vijftig van de 132 gestarte deelnemers de finish.

Bron: Horses / WKendurance

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook