Ga naar hoofdinhoud

Marijke Visser voltooit prestigieuze President Cup in Abu Dhabi

Marijke Visser wist afgelopen weekend de prestigieuze President Cup in Abu Dhabi, een endurance-wedstrijd over 160 kilometer, te voltooien. Ze eindigde op de 45e plaats met haar Wamid. Joyce van den Berg moest na 122 kilometer de wedstrijd staken omdat haar paard niet helemaal rad liep.


Joyce van den Berg vormde een gelegenheidscombinatie met Castlebar Trueman, die haar beschikbaar was gesteld door de organisatie van de wedstrijd. “Het ging goed en het was echt genieten, we reden samen met nog een aantal andere Europeanen. Des te harder kwam het aan toen Treuman in de vierde vetgate niet helemaal rad liep, het is gelukkig niet ernstig en hij stond er super fit bij”, aldus Van den Berg.

Marijke Visser kwam met haar eigen paard Wamid in actie. Met een gemiddelde snelheid van 17,4 kilometer per uur legden zij de 160 kilometerrit af. Tevreden meldt Visser: “Wamid liep goed en was vrolijk! Ondanks de grote overgang van -1 in Nederland naar +30 in Abu Dhabi liet Wamid niet merken dat hij er moeite mee had!”

In totaal haalden vijftig van de 132 gestarte deelnemers de finish.

Bron: Horses / WKendurance

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook