Ga naar hoofdinhoud

Merel Blom tweede in driesterren CIC in Barroca d’Alva

Foto De Paardenkrant
In de driesterren eventingwedstrijd in Barroca d'Alva eindigde Merel Blom met Rumour Has It op de tweede plaats. Zij moest over de drie onderdelen, dressuur, cross en springen alleen haar meerdere erkennen in de Britse Lucy Wiegersma, die met Simon Porloe de wedstrijd winnend afsloot. "De weersomstandigheden waren echt erbarmelijk, maar ik ben dik tevreden. Mijn doel dit jaar is Badminton rijden en deze wedstrijd gold voor mij als een ijkmoment om te kijken of we op schema lopen richting Badminton", aldus Blom.

“In de dressuur reed ik te voorzichtig en dat had beter gekund. In de zware cross had de organisatie er alles aan gedaan om ondanks de slechte weersomstandigheden een zeer goede bodem te realiseren. Ik heb in de gehele cross steeds de kortste weg kunnen nemen. Rumour pakte super aan en na afloop van de cross ben ik er van overtuigd dat we rustig door kunnen werken richting de eventingwedstrijd in Badminton”, aldus Blom, die in het springen ook een foutje moest noteren, maar de reden daarvoor was volgens Merel dat haar paard eigenlijk te fit was. Jan van Beek, die met Bridget aan de start verscheen, eindigde als zevende. De in Engeland woonachtige Althea Bleekman stuurde Ziomf naar de elfde plaats.

In de twee sterrenwedstrijd was opnieuw de Britse amazone met Nederlandse roots Lucy Wiegersma, deze keer met Mr. Chunky, de winnaar. Althea Bleekman bereed in deze wedstrijd Anmarsch en eindigde als achtste.

Bron: Horses/KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook