Ga naar hoofdinhoud

Miljoenenbod voor Drafcentrum Wolvega afgeslagen

Dit weekend is een bod van drie miljoen euro op het drafcentrum in Wolvega afgeslagen. Ondernemer Casper Veldink plaatste in samenwerking met fokker John Bootsman het bod in een poging de toekomst van het drafcentrum zeker te stellen. Curator Mensink toonde zich blij met het bedrag, maar de zeven schuldeisers en het NDR-bestuur gingen niet akkoord.

Het bedrag van drie miljoen euro ligt vier ton lager dan het bedrag dat Ed Maas, de voormalige eigenaar van Wolvega, bereid is neer te leggen voor de baan. Bij de verkoop van het complex in 2000 werd contractueel vastgelegd dat de voormalig eigenaar en vastgoedmagnaat verplicht is het Drafcentrum voor een bedrag van 3,4 miljoen euro terug te kopen op het moment dat er niet meer wordt gekoerst. Begin deze maand stond in magazine Draf- en Rensport dat Maas deze verplichting nakomt. Maas zou de baan echter omturnen in een bouwlocatie, wat de sluiting van Wolvega betekent.

De groep van zeven schuldeisers heeft nog ongeveer een bedrag van acht miljoen euro te goed. “Zij willen zoveel mogelijk geld zien en staan daarmee natuurlijk in hun recht”, aldus de teleurgestelde Casper Veldink. “Ik verwacht niet dat het bod van 3 miljoen nog wordt verhoogd. Niet alleen de aanschaf van de baan kost geld. Wij willen Wolvega voor de sport behouden, er komen daarom nog enorme kosten voor het openhouden van de baan bij.” 

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook