Ga naar hoofdinhoud

Mooie seizoensstart voor Fenne Koppenol in Vinderup

Foto: Lonneke Ruesink

In het Deense  Vinderup kon Fenne Koppenol afgelopen weekend twee prijzen in ontvangst nemen. Met haar paard Nashan boekte de Limburgse amazone haar eerste internationale overwinning in de CEI** 120 km en haar andere paard Valesco kreeg de prijs voor de  ‘Best Condition’. 

Beide paarden kwamen aan de start in de CEI** 120 km, Koppenol reed zelf met Nashan en Valesco werd gereden door Alison van Gilst.

Een seconde verschil

Het verschil tussen Koppenol en de nummer twee, Glenn Tore Finstad, was slechts een seconde. De Noorse ruiter reed NA Tamir en haalde, net als de Limburgse amazone, een gemiddelde snelheid van 16.76 km/u. Van Gilst eindigde op de derde plaats met het paard van Koppenol. Na de tweede ronde waren de dierenartsen al lovend over Valesco en bij de prijsuitreiking kreeg hij dan ook de prijs voor de beste conditie uitgereikt.

Kers op de taart

“Wie had dit durven dromen. Wij allemaal niet in ieder geval. Dit is de kers op de taart”, schrijft Koppenol op haar website. “Een prachtige overwinning voor Nashan en de best condition voor Valesco. Mooier had deze wedstrijd niet kunnen eindigen! De paarden staan thuis fit bij, klaar voor de volgende stap. Voor allebei de paarden is dit een CEI*** 160 km. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in.”

Bron: Fennekoppenol/Dropbox

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook