Ga naar hoofdinhoud

Mr Stunning wint ‘stunning’ de 18,5 miljoen HK-dollar sprintkoers

Mr Stunning wint voor D B Pin Foto: HKJC

Van de dertien deelnemers is Mr Stunning (Exceed and Excel xx With Fervour) de opvallendste sprinter van Hong Kong op dit moment en hij was voor deze race al opgewarmd met een indrukwekkende overwinning in de G2 Jockey Club-sprint op deze afstand. Hij is een van de thuisverdedigers van 's werelds rijkste G1-sprint. Mr Stunning claimde samen met D B Pin en Blizzard de eerste, tweede en derde plaats.


De acht Hong Kong deelnemers dienden het op te nemen tegen de Franse G1-winnaar Signs Of Blessing die vorig jaar indrukwekkend als vijfde finishte en The Right Man die dit jaar de G1 Al Quoz-sprint in Dubai (1200m) won. Amerika stuurde niet minder dan Stormy Liberal, de winnaar van de G1 Breeders ‘Cup Turf Sprint. Japans hoop was Let’s Go Donki die tweede werd in de G1 sprint van Japan, terwijl Once In A Moon derde finishte in de Sprinters Stakes in Nakayama in oktober.

Overweldigend succes

De race werd een overweldigend succes voor de Hong Kong trainer John Size die met vier deelnemers in de race na een prachtige strijd als eerste en tweede finishte. John staat bekend als perfectionist en zadelde zijn vier paarden op zijn gemak voor de race. “Mr Stunning is een heerlijk paard dat in zijn laatste twee starts eerste en tweede werd en in een constante vorm verkeert”

Jockey Nash Rawiller vertelde dat hij dacht dat er meer druk was in de race en hij maakte zich niet heel veel zorgen om de koplopers na te jagen. Jockey Olivier Doleuze die tweede werd zei dat hij erg tevreden over zijn paard was gelet op de sterke tegenstanders. Het paard gaf alles wat hij in zijn mars had en heeft een mooie toekomst voor zich. Ik hoop hem in maart in Dubai te mogen rijden, aldus Olivier.

Mr Stunning won met een halve lengte voor D B Pin en Blizzard in 1:08:40

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook