Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse Fjordenpaarden Stamboek viert jubileum

Zaterdag 11 juli viert het Nederlandse Fjordenpaarden Stamboek hun zestigjarig bestaan met een jubileumfeest op het KNHS centrum in Ermelo.

Tijdens dit evenement is het Fjordenpaard in alle facetten aan het werk te zien. Je kunt je Fjord APK laten checken, in de Galerij der Groten worden paarden in het zonnetje gezet en diverse goedgekeurde dekhengsten worden gepresenteerd.

Clinics

Daarnaast zijn er verschillende clinics. Zo verzorgt Bart Bax een dressuurclinic en ook voor liefhebbers van vrijheidsdressuur/grondwerk, eventing en aangespannen rijden zijn er clinics. Tot slot wordt er nog de clinic ABOP Zadelproef gehouden, waar instructrice en Fjordenamazone Ilonka van Stiphout-Neefs uitlegt wat er tijdens deze proef verwacht wordt.

Jubileum-strijd

Tijdens het jubileumfeest zijn er ook twee wedstrijden uitgeschreven. Er is een impulsmarathon, waarbij een dressuurproef, vaardigheid en minimarathon met vier vaste hindernissen wordt verreden. Daarnaast gaat ook de welbekende jubileum-strijd tussen de Fjordenliefhebbers uit het land weer van start in de meerkamp. Een equipewedstrijd voor combinaties waarbij het spelelement overheerst.

Bron: Vereniging het Nederlandse Fjordenpaarden Stamboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook