Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse voltigeurs vijfde in Nations Cup

Dit weekend beten de voltigeurs de spits af tijdens het CHIO Aken. Voor deze discipline is Aken een van de weinige wedstrijden waar een Nations Cup plaatsvindt. Zondag 13 juli kwamen Carola Sneekes, Kevin van Kershaver en Team Roy Rogers in actie voor Nederland. In de Nations Cup komen een dame, heer en een team per land aan de start en zij laten allen hun kür zien. Deze resultaten worden bij elkaar opgeteld en hiervan wordt een klassement opgemaakt. Nederland wist een mooie vijfde plaats te behalen.

Op zaterdag werden de CVI 3* wedstrijden al afgesloten. Voor Nederland kwamen Carola en Esther Sneekes en Cindy de Vries-Sneekes bij de dames aan de start. Alle drie presteerden niet optimaal en kende kleine foutjes. Carola behaalde de hoogte klassering met een zestiende plaats in het sterke deelnemersveld.

Bij de heren had Kevin van Kershaver pech, zijn paard Pinero bleek na de technische test niet fit genoeg om de wedstrijd af te ronden. In de Nations Cup kon hij op het Engelse paard ILPH Islay deelnemen. Koen Akkerman was de andere Nederlandse voltigeur, hij had in de technische test een val, waardoor een goede eindklassering niet meer mogelijk was.

In de pas de deux lieten zussen Carola en Esther Sneekes een goede uitvoering zien op het paard Nolan met moeder Marjo Sneekes aan de longe. Ze behaalden een zesde en zevende plaats. .

Team Roy Rogers maakte de Nederlandse equipe compleet, zij voltigeerden op Hercules een degelijke wedstrijd en toonde een zeer sterke kür. Hierdoor eindigden zij als elfde.

Bron: Horses / KNHS

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook