Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe wedstrijdstructuur carrouselrijden

Foto Lonneke Ruesink
De Verenigde Carrouselclubs Nederland (VCN) heeft op 11 maart een nieuwe wedstrijdstructuur voor de carrouselsport tot stand gebracht. De nieuwe wedstrijdstructuur maakt gebruik van divisies; een tweede divisie, eerste divisie en de eredivisie. Vanuit de eerste divisie en de eredivisie kunnen de teams zich kwalificeren voor het Nederlands kampioenschap. Deze stap geeft ruimte aan de groeiende populariteit van het carrouselrijden, een manier om in teamverband de paardensport te beleven.

De nieuwe wedstrijdstructuur maakt het mogelijk dat meer hippische bedrijven en teams kunnen deelnemen aan de carrouselwedstrijden en de divisiekampioenschappen. Wachtlijsten behoren tot het verleden en succesvolle teams kunnen sneller doorstromen naar het NK. Een ander belangrijk voordeel van deze structuur is dat teams zich kunnen meten met andere teams zonder de verplichting deel te hoeven nemen aan het NK. Voor het carrouselrijden betekent deze wedstrijdstructuur meer aandacht en publiciteit en het verhoogt de waarde van het Nederlands kampioenschap. De verdeling in poules komt hierdoor te vervallen.

Het carrouselrijden maakt onderdeel uit van de FNRS ruiteropleidingen voor manegeruiters, is verbonden aan het FNRS Ruiterpaspoort en erkend door de KNHS. In de Algemene Ledenvergadering van 11 maart j.l. is unaniem gekozen voor een nieuwe wedstrijdstructuur. De FNRS is blij met de nieuwe wedstrijdstructuur die haar sectie de VCN tot stand heeft gebracht.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook