Ga naar hoofdinhoud

NK endurance tijdens eerste editie CEI Ermelo

Foto Lonneke Ruesink

Het NK endurance wordt dit jaar verreden tijdens de eerste editie van CEI Ermelo, dat plaatsvindt in het weekend van 17 tot en met 19 mei 2013. Deze nieuwe internationale endurancewedstrijd CEI Ermelo wordt georganiseerd vanaf het terrein van de KNHS.

In Ermelo worden drie afstanden gereden: 90 km (CEI*), 120 km (CEI**) en 160 km (CEI***). De afstanden van 90, 120 en 160 km worden ook nationaal (CEN) verreden. Zo kunnen toekomstige topsporters in eigen land ervaring opdoen met de gang van zaken op internationale wedstrijden. Ook deze nationale afstanden worden in Ermelo verreden onder het FEI-reglement. Alle Nederlandse deelnemers op de koningsafstand van 160 km rijden voor het Nederlands kampioenschap. De strijd om de titel is daarmee dus open voor zowel CEI- als CEN-combinaties. Vorig jaar vond het NK plaats tijdens CEI Leersum. Carmen Römer werd toen met Gitana Nederlands kampioen.

De datum van CEI Ermelo is gunstig ten opzichte van het Europees kampioenschap dat in september wordt verreden in het Tsjechische Most. CEI Ermelo is daarom aangemerkt als observatiewedstrijd voor het Nederlandse endurancekader. De bondscoach neemt de prestaties van zijn ruiters op deze wedstrijd mee in zijn selectie voor het EK.

Met de komst van CEI Ermelo staan er nu twee internationale endurancewedstrijden op de Nederlandse kalender. CEI Leersum werd in 2012 voor het eerst georganiseerd en vindt dit jaar plaats van 23 tot en met 25 augustus. De organisatie van de beide CEI’s is in handen van de Stichting Endurance Alive.

Bron: Horses / KNHS

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook