Ga naar hoofdinhoud

NK Endurance volgend jaar weer onderdeel CEI Ermelo

Podium NK endurance senioren Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het bestuur van de KNHS heeft de organisatie van het NK Endurance toegewezen aan de Stichting Endurancesport. In 2018 zal het NK van 10-13 mei worden verreden vanuit het KNHS Centrum in Ermelo.

Net als de afgelopen jaren is het NK onderdeel van het CEI Ermelo en staan er voor de senioren en de jeugd (Junioren en Young Riders) nationale titels op het spel. De Stichting Endurancesport zal het ‘Dutch Endurance Festival’, zoals het gehele evenement heet, organiseren op en rond de accommodatie van het KNHS Centrum in Ermelo.

Wereldruiterspelen en EK

Het NK zal voor de senioren belangrijk zijn als opmaat naar de Wereldruiterspelen die volgend jaar van 10 tot en met 23 september in het Amerikaanse Tryon verreden worden. Voor de Jeugd is het NK een belangrijk meetmoment op weg naar het Europees kampioenschap in Italië dat op 26 juli in het Italiaanse Pisa plaatsvindt.

Drie dagen

Het wedstrijdprogramma in Ermelo wordt over drie dagen verdeeld. Op vrijdag 11 mei is het NK Senioren onderdeel van het CEI*** over 160 km. Op zaterdag 12 mei volgen de sterkste Nederlandse jeugdruiters die ook in het internationaal geweld over 120 km voor de nationale titel strijden. Het belooft een spannende strijd te worden of het Carmen Römer en Imke Lamsma lukt om hun titel te prolongeren of wie hen opvolgen als Nederlands kampioen.
Het Dutch Endurance Festival wordt afgesloten met een nationale wedstrijd in de prachtige omgeving van het Gelderse Ermelo.

Opvolger

Stichting Endurancesport volgt als organisator Endurance Alive op, die de afgelopen zes jaar de organisatie van het NK in Leersum en Ermelo voor haar rekening heeft genomen. Pieter Wiersinga, Chef d’équipe van de Nederlandse enduranceruiters onderstreept het belang van een goede wedstrijd in Ermelo. “Vorig jaar hebben we op het EK een beetje pech gehad, maar op internationaal niveau doet Nederland goed mee in de endurance. Ook vanuit dat oogpunt is een mooi evenement van belang. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er weer een succes van te maken.”

Meer informatie volgt later op endurancewedstrijd.nl.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook