Ga naar hoofdinhoud

NK goud voor Alice Naber-Lozeman, brons voor het Nederlands team

Foto: Jacquelien van Tartwijk
Alice Naber-Lozeman prolongeerde zojuist, na een mooi foutloos springparcours, haar Nederlandse titel eventing. Met ACSI Peter Parker behaalde zij een eindscore van 54.50 strafpunten, wat ruim zes punten minder was dan Tim Lips met Bayro, die op het NK eventing op de tweede plaats uitkwam. Het NK brons was voor Theo van de Vendel met Zindane. Het Nederlandse team eindigde op de derde plaats achter Groot-Brittannië op de tweede en Nieuw-Zeeland op de eerste plaats.

Alice Naber-Lozeman, die de titel voor de vijfde keer won vertelde na afloop dat ze, zoals elke sporter, ging voor de winst: “En Peter Parker doet altijd zijn best,” aldus de blije winnares. In het individuele klassement eindigde Naber-Lozeman op de zesde plaats.

De winst ging naar de Fransman Thomas Carlile, hij behaalde met Sirocco du Gers een totaal van 46.40 strafpunten. De 27-jarige Carlile heeft de achtjarige Sirocco du Gers zelf opgeleid. Vorig jaar won deze nakomeling van Dorsay het WK jonge eventingpaarden in Lion d’Angers en na een goed seizoen dit jaar is deze winst een mooie afsluiter.

Met 49.20 strafpunten eindigde Lucy Jackson uit Nieuw-Zeeland op de tweede plaats. Jackson stond met Willy Do na de dressuur en de cross nog op de derde plaats, maar wist zich na het springen nog een plaats omhoog te werken.

Op de derde plaats eindigde de Britse combinatie Georgie Strang en Cooley Business Time, zij kwamen uit op een totaal van 50.90 strafpunten.
Tim Lips en Bayro verzamelden in totaal 60.70 strafpunten wat hem een zestiende plaats opleverde in het individuele klassement.

Het winnende Nieuw-Zeelandse team sloot de wedstrijd af met 177.20 strafpunten, wat maar net genoeg was om het Britse team naar de tweede plaats te verwijzen. De Britten eindigden met 178.80 strafpunten.
Het Nederlandse team had in totaal 197.50 strafpunten verzameld aan het einde van de wedstrijd.
De strijd in Boekelo was de laatste uit de reeks van de FEI Nations Cup. Een serie die wordt ondersteund door Longines. De eindzege in deze FEI Nations Cup ging naar Duitsland voor Groot-Brittannië en Frankrijk. Nederland werd hierin uiteindelijk vijfde.

In het algemeen vonden de deelnemers de anders zo mooie cross van Boekelo, deze keer te bochtig en te technisch aangelegd.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook