Ga naar hoofdinhoud

Ongeval legt focus op veiligheidshelm bij polo

Ook binnen de polo is de discussie over het dragen van een veiligheidshelm opgelaaid. De aanleiding is een ongeluk waarbij een populaire, Britse polospeler in coma raakte. Deze Juracy Santos viel vorige week, waarbij hij zwaar hoofdletsel opliep.

Na het ongeval met Santos is verslaggever Aurora Eastwood een campagne gestart om te zorgen dat de Hurlingham Polo Association (HPA) strengere veiligheidseisen introduceert.

Hoewel veiligheidshelmen met een driepuntsbevestiging beschikbaar zijn voor polo, dragen de meerderheid van de spelers een minder veilige helm met een enkele kinband. Uit testen die de HPA in 2008 heeft gedaan, blijken deze laatsten weinig veiligheid te bieden. Santos droeg een helm met enkele band tijdens zijn ongeluk.

De val van Santos is dit jaar het tweede zware polo-ongeluk. In februari overleed zelfs een speler, Carlos Gracida, tijdens een wedstrijd.

Bij de Britse Pony Club voor polo zijn er al strengere eisen voor het dragen van veiligheidshelmen. HPA geeft aan dat ze heroverwegingen maken over dit onderwerp. David Woodd: “We zullen niet per direct regels instellen, maar we kijken er naar. Mensen moeten wel de tijd krijgen om zich aan te passen en bovendien is er tijd nodig om betere producten te ontwikkelen.”

Bron: Horses / Horse and Hound

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook