Ga naar hoofdinhoud

Opnieuw dood paard in endurancewedstrijd

De twaalfjarige merrie Deva de Royal, deelneemster aan de CEI 2* 120 km in Tartas, zuidwest Frankrijk afgelopen weekend, moest worden ingeslapen nadat zij haar opperarmbeen had gebroken. Het gebeurde na dertien kilometer i de derde ronde van de cours. De merrie werd gereden door de Spaanse Rebeca Aja Viadero.


Bij navraag door de Franse website GrandPrix-Replay verklaarde de FEI dat autopsie op de merrie inmiddels is uitgevoerd zoals het protocol ook voorschrijft op internationale endurancewedstrijden. De wedstrijd in Tartas was de derde internationale wedstrijd die Deva de Royal onder Rebeca Aja Viadero liep. Hiervoor had ze twee keer een 80 km CEI gelopen.

Dit jaar zijn er verschillende sterfgevallen in de endurancesport geweest zoals op het WK in Samorin, maar ook onlangs in Fontainebleau waar twee paarden werden geëuthanaseerd in een CEI1*.

Bron Grandprix-Replay/Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook