Ga naar hoofdinhoud

Opnieuw paarden overleden tijdens endurancewedstrijden VAE

Volgens Pippa Chuckson van Horse Canada zouden er onlangs tijdens endurancewedstrijden in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) twee paarden zijn overleden. 

Eén van de wedstrijden kwam in eerste instantie in aanmerking als kwalificatie voor de komende Wereldkampioenschappen maar deze is later veranderd naar een wedstrijd op nationaal niveau. Vermoedelijk om bemoeienissen van de FEI tegen te gaan aangezien deze geen rol van betekenis spelen bij nationale evenementen.

Sinds korte tijd zijn de endurancewedstrijden in de VAE weer hervat nadat de FEI besloot de organisatie van wedstrijden tijdelijk op te schorten wegens aanhoudende kwesties omtrent het welzijn van de paarden. De nationale hippische federatie ging akkoord met de 12 maatregelen opgelegd door de FEI waarna de wedstrijden weer hervat werden.

De rubriek in kwestie werd op 19 maart 2016 verreden en de FEI meldt dat zij geen melding hebben ontvangen van paarden die daarbij om het leven zijn gekomen. Verder onderzoek geeft echter aan dat er tijdens andere wedstrijden op 15 en 20 maart 2016 wel degelijk paarden zijn overleden.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Grand Prix Replay 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook