Ga naar hoofdinhoud

Raf Kooremans: ‘We slaan hier een zeer goed figuur’

Raf Kooremans

Als laatste deelnemer voor Oranje zette Raf Kooremans vandaag de kers op een voor de Nederlandse paardensport prachtige eventing-taart. Foutloos en juichend kwam de man uit Turnhout op het wereldkampioenschap over de finish van een zware, technisch zeer listige cross country.

“Ik heb dit paard (Henri Z, red.) nog geen jaar bij mij staan, dit is onze zesde cross!”, verklaart Kooremans zijn blijdschap. “Op het EK in Strzegom vroeg Bettina (Hoy, bondscoach) of ik niet mee wilde naar Tryon. Eerder was dat helemaal niet mijn plan. Ik zei: da’s goed, maar dan wil ik nog één wedstrijd rijden. Dat was Le Pin. We hebben veel met Bettina gewerkt en al die wedstrijden deed Henri Z het super. Dus had ik toch het vertrouwen om hier aan het WK deel te nemen. Maar ja, het moet dan altijd toch maar even gebeuren hè…”

Alles rechtdoor

Als laatste starter had Kooremans volop gelegenheid om via beeldschermen te zien hoe de cross country in de praktijk uitpakte. “Ja, maar dan ga je toch twijfelen. Bij het water hadden we gezegd: we nemen de snelste route – bijna niemand doet dat, alleen de Nederlanders – maar als daar dan van alles gebeurt, begin je toch te twijfelen. Ik zat met Theo (van de Vendel, red.) te kijken en we zeiden: wat doen we nu, wat doen we nu… Toen stond Theo op en zei: ik ga toch rechtdoor. En ik dacht: dan moet ik ’t ook doen. Toen zei Bettina: alles rechtdoor zoals we het gelopen hebben.”

Goed onze job gedaan

Nederland slaat in Tryon met z’n eventers een goed figuur. “Ik denk een zeer goed figuur”, vindt Raf. “We hebben goed onze job gedaan. Alice had een beetje pech, maar Merel rijdt hier binnen de tijd, Theo bijna en Renske is er later bij gekomen maar rijdt hier echt perfect. En ik heb gedaan wat ik op dit moment met dit paard kan doen.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.