Ga naar hoofdinhoud

Sattarov loopt beste wedstrijd ooit op WK endurance

Sattarov liep dit weekend tijdens het WK voor junioren en young riders in het Hongaarse Babolna zijn beste wedstrijd ooit. Hij legde met Jarmila Lakeman in het zadel de 120 km af in 6 uur en 58 minuten, een gemiddelde van 16,93 kilometer per uur. Tegen de snelheden van de concurrentie kon het duo nog niet op. Het resultaat van Lakeman en Sattarov was goed voor de 53e plaats. Winnaar werd de uit de Verenigde Arabische Emiraten afkomstige Houssain Ali Al Marouqi met een gemiddelde snelheid van maar liefst 22,46 kilometer per uur.

De vijftienjarige Arabische volbloedruin Sattarov (v. Dosator ox) is eigendom van de familie Lamsma. Jarmila Lakeman bracht hem al eerder uit op internationale wedstrijden tot en met 120 km. ,,Op het NK reed Anita Lamsma dit jaar zelf een mooie 160 kilometer met Sattarov en ik had niet verwacht dat zij hem daarna weer aan mij beschikbaar zou stellen. Ik vind het dan ook super dat ik hem op dit WK heb mogen rijden”, aldus Jarmila Lakeman. Even was het onzeker of het kampioenschap wel kon doorgaan. Door het slechte weer was een deel van de route onbegaanbaar. De organisatie besloot een lus uit de wedstrijd te halen en een andere tweemaal te rijden om toch aan het juiste aantal kilometers te komen.

Het zilver was voor uit de Verenigde Arabische Emiraten afkomstige HE Sheikh Abdulla Bin Faisal Al Quasimi met Castlebar Sobia. Hij finishte in dezelfde tijd als de winnaar. Het brons ging naar de Française Laetitia Goncalves met Jasmina des Ayssade, zij finishte met een gemiddelde snelheid van 22,12 kilometer per uur vijf minuten na de nummers één en twee. Haar paard behaalde ook de prijs voor de Best Condition.

Klik hier voor alle uitslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.