Ga naar hoofdinhoud

Isalita Roos beste merrie op SK Geesteren

Cupido-dochter Isalita Roos was vandaag de beste merrie op de Stamboekkeuring bij Team Nijhof in Geesteren. Daar vond de aftrap voor het keuringsseizoen van de regio Gelderland plaats. "We misten vandaag een paar eyecatchers, maar deze was met een 75 punten voor zowel exterieur als beweging de beste merrie van de dag”, aldus Dirk Reijne, die samen met Henk Dirksen de dressuurpaarden beoordeelde.

Dressuurpaarden

De moeder van Isalita Roos is de stermerrie Salita Roos (v.Flemmingh). Zij heeft al meerdere veilingveulens gebracht en was als driejarige zelf kampioen van de lokale keuring in Tolbert. Isalita Roos is gefokt bij A. Akkerman uit Winsum en staat geregistreerd bij M.A.M. Naberink in Vragender.

Behalve dat de juryleden wat eyecatchers misten, viel het hen op dat een aantal dressuurpaarden houding miste. “In beweging bleef hun lichaam te horizontaal. Ze zouden er meer mogen inklimmen en duidelijk meer vanuit de schoft omhoog moeten lopen”, aldus Reijne.

Springpaarden

De springpaarden werden deze editie beoordeeld door Arnold Kootstra en Dirk Reijne. De hoogste punten, 75 voor zowel exterieur als springen, waren voor de springmerrie Ielottie M, een aansprekende nakomeling van Zambesi. Deze merrie kreeg voor haar techniek 80 punten.
De bruine merrie van f/g B.H.M. Nijhof komt uit een predicaatrijke stam. Moeder Sielottie (v.Burggraaf) voert de predicaten: ster, preferent en prestatie. Richmond W, een volle broer van Sielottie is uitgebracht in het 1.60 m-springen. Sielottie is naast Ielottie M tevens de moeder van elitemerrie Wiesielottie. Deze dochter van Rash R werd verkocht via de veulenveiling in Borculo en sprong eenmaal volwassen op 1.60m-niveau.

Kootstra: “Naast verschillende merries werd in Geesteren ook een ruin sterwaardig bevonden. Tijdens het springen viel vooral zijn vermogen positief op. Hiervoor scoorde hij dan ook 80 punten.” De donkerbruine ruin is een zoon van Quality Time en komt uit prestatiemerrie Ominka (v. Peter Pan). Ominka schonk het leven aan verschillende goed presterende sportpaarden, waaronder de internationaal springende Tomboy (v.Indoctro). Harvey is gefokt en staat geregistreerd bij C. Euverman-Claus in Enschede.

Bron: KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook