Ga naar hoofdinhoud

Startverbod in Dubai voor Duitse enduranceruiters

De raad van bestuur van de Duitse Olympische commissie heeft besloten dat de Duitse enduranceruiters voorlopig niet meer aan start mogen komen bij internationale endurancewedstrijden in Dubai. Het recente nieuws over dode paarden en verschillende gevallen van verboden middelen in de Verenigde Arabische Emiraten heeft tot een stop op deze startplekken geleid.

Als een Duitse enduranceruiter besluit om toch deel te nemen aan een nationale wedstrijd in Dubai, dan is deze combinatie niet langer welkom op de nationale Duitse kampioenschappen. Ook vraagt de Duitse Olympische commissie aan Duitse organisaties van internationale wedstrijden om enduranceruiters uit de Verenigde Arabische Emiraten niet uit te nodigen voor hun wedstrijden.

Waarom alleen Dubai?

Niet alleen in Dubai, maar ook op andere plaatsen in de Emiraten waren gevallen van dode paarden en verboden middelen. De Duitse federatie geeft aan dat de Duitse enduranceruiters alleen aan start komen in Dubai en Abu Dhabi. “Op basis van onze informatie wordt in Abu Dhabi gewerkt om de eisen van de FEI te implementeren. Daarom is het bewuste keuze op alleen een startverbod in Dubai af te geven.”

Bron: St. Georg

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook